Мер Черкас щонайменше координував свої дії з кимось із політиків національного масштабу - політолог

Мер Черкас щонайменше координував свої дії з кимось із політиків національного масштабу - політолог
Ексклюзив
Читать на русском

Євген Магда нагадав, що Анатолія Бондаренка підтримувала партія Юлії Тимошенко

Мер Черкас Анатолій Бондаренко може стати своєрідним буревісником для нинішньої влади. Про це в ексклюзивному коментарі APnews розповів директор Інституту світової політики Євген Магда.

"Бондаренко на виборах у 2015 році підтримувала "Батьківщина", він один з небагатьох мерів обласних центрів, на яких може розраховувати партія Юлії Тимошенко. Вона останнім часом вибудовує власну опозиційність, тому мер Черкас може стати своєрідним буревісником", - зазначив експерт.

За його словами, є другий варіант - "партія мерів", про яку згадував і Бондаренко. При цьому Магда вказав, що причиною медійності мера Черкас став "полум'яний привіт" від президента України Володимира Зеленського, але ця підтримка ситуативна.

"Каталізатором став "полум'яний привіт", переданий президентом, тому Бондаренко виявився в центрі підвищеної медійної уваги. Зауважу, що у нього були домашні заготовки, зокрема, він педалював тему своєї служби в армії в розвідці спецназу. Підвищений інтерес з боку загальнонаціональних ЗМІ, по-моєму, тільки підтверджує, що Анатолій Бондаренко щонайменше координував свої дії з кимось із політиків національного масштабу", - пояснив політолог.

Крім того, він вказав, що педалювати тему карантину Бондаренко довго не зможе, тому що уряд анонсував пом'якшення обмежень з 11 травня.

"У нього залишилося не так багато часу - до 11 травня, дати, коли уряд анонсував пом'якшення умов карантину. Тому я б порівняв Бондаренко з брандером - кораблем, мета якого потопити більший (в нашому випадку - більш рейтинговий) корабель. Однак я не виключаю, що міський голова Черкас буде балотуватися на свій пост знову або спробує вийти на загальнонаціональний рівень. У всякому разі його попередники на посаді Володимир Олійник і Сергій Одарич подібні спроби здійснювали", - підсумував глава Інституту світової політики.

Читайте також:

Як раніше повідомляв APnews, в НАБУ підготували підозра меру Черкас Анатолій Бондаренко, у якого останні дні конфлікт з владою через прийнятого рішення послабити карантин в місті.

Новини партнерів

Кава є, а шаурми і людей - немає. Як малий бізнес виходить з карантину в Києві
Спочатку запрацюють електрички: Укрзалізниця готується до виходу із карантину

Найпопулярніше за тиждень