"Медиків може просто не вистачити", - Степанов розповів про ризики недотримання карантину

"Медиків може просто не вистачити", - Степанов розповів про ризики недотримання карантину
Читать на русском

Міністр упевнений, що головне в боротьбі з коронавірусом - це люди.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час виступу у Верховній Раді розповів про ризики, які пов'язані з недотриманням карантину. Про це повідомляє APnews з посиланням на його заяву.

За словами Степанова, "ресурс має межу". Причому мова йде не тільки і не стільки про ліжках в лікарнях або медичному обладнанні.

"Зараз у нас 36 000 ліжкомісць, ми постійно збільшуємо їх кількість. Але може бути так, що буде просто не вистачати медпрацівників. У місцях, де ситуація дуже напружена, медики працюють на межі людських можливостей. Уявіть собі, що хворого привезуть до лікарні, де буде вільне ліжко, обладнання, ліки - але, не дай боже, не буде кому лікувати. Тоді все це не має значення. Люди - це головне", - підкреслив Степанов.

Також Максим Степанов зазначив, що під час пандемії кількість пацієнтів з іншими хворобами не зменшилася. Саме тому міністр МОЗ підкреслив, що найкращою підтримкою лікарів будуть «не хештеги або аватарки в Facebook", а дотримання правил безпеки. "Чим більш дисциплінованими ми будемо носити маски та мити руки і триматися подалі один від одного, тим повільніше буде поширюватися вірус. І тим менше буде навантаження на лікарів", - впевнений Степанов.

Відзначимо, що Максим Степанов заявив про розробку чотирьох рівнів небезпеки коронавірусної інфекції. На останньому рівні пацієнтів з COVID-19 будуть "сортувати". Також міністр МОЗ заявив, що до середини листопада кількість ліжок з киснем досягне 26 000 місць.

Новини партнерів

У МОЗ пояснили, чому не всі школи пішли на канікули в один день
Степанов назвав чотири рівні небезпеки коронавірусу для України: на останньому хворих будуть “сортувати”

Найпопулярніше за тиждень