Масової вакцинації від коронавірусу раніше середини 2021 року не буде - ВООЗ

Масової вакцинації від коронавірусу раніше середини 2021 року не буде - ВООЗ
Читать на русском

Наразі жодна з розроблених вакцин не показала ефективності на рівні не менше 50% на випробуваннях в ході другої і третьої стадії

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Харріс заявила, що масова вакцинація від коронавірусу очікується не раніше середини 2021 року. Про це повідомляє APnews з посиланням на Reuters.

Вона зазначила, що наразі жодна з розроблених вакцин не показала ефективності на рівні не менше 50% на випробуваннях в ході другої і третьої стадії.

"Ми не очікуємо масової вакцинації до середини наступного року. Третя фаза повинна зайняти більше часу, тому що нам необхідно побачити, наскільки вакцина захищає від хвороби і наскільки вона безпечна", - пояснила Харріс.

За її словами, всі дані, отримані в ході випробувань, мають бути оприлюднені та порівняні між собою.

"Багато людей вже зробили щеплення, але ми так і не знаємо, чи діє вакцина. на даному етапі у нас немає чіткого сигналу про те, наскільки вона ефективна і безпечна", - уточнила Харріс.

Як повідомляв APnews раніше, незважаючи на світову паніку, все більша кількість людей в Україні думає, що коронавірус не так вже й небезпечний.

Новини партнерів

Стало відомо місце проведення чемпіонського бою Ломаченка
"Ми повинні перестати ділити людей на бандерівців і ватників": футболіст пояснив, чому грав в "чемпіонаті ЛНР"

Найпопулярніше за тиждень