Масові протести у США: Білий дім заблокували, правоохоронців закидали пляшками та камінням

Протести у США
Читать на русском

Причиною масових акцій стала смерть афроамериканця Джорджа Флойда через поліцейського, який при затриманні притис його шию коліном і не відпускав навіть тоді, коли Флойд говорив, що не може дихати

У США 29 травня спалахнули протести одразу в декількох містах через смерть афроамериканця Джорджа Флойда, якого заарештували в Міннеаполісі. У багатьох випадках протести мали насильницький характер. Про це пише видання "Голос Америки".

У штаті Міннесота у деяких містах запровадили комендантську годину через сутички, які там відбулися. Зокрема, мова йде про Міннеаполіс і Сент-Пол.

У Нью-Йорку також сталися декілька заворушень між протестувальниками і поліцією: активісти закидали правоохоронців пляшками.

У Атланті, штат Джорджія, перед будівлею телекомпанії CNN протестувальники спалили прапор США, підпалили автомобіль і розбили кілька вікон. Чоловік з прапором руху "Життя чорних має значення" заліз на три величезні літери CNN, що стоять перед входом, інші залишили на буквах різні написи. У результаті заворушень один поліцейський отримав поранення. Влада Атланти називає протести "хаосом" і закликає людей розійтись по домівках.

Водночас у каліфорнійському місті Сан-Хосе активісти перекрили частину шосе та знищили декілька авто. Працівників поліції там закидали пляшками та камінням.

У Вашингтоні протестувальники підійшли до Білого дому, який через деякий час був переведений у режим локдауна. Після цього учасники акції вирушили у сторону Капітолії.

У центрі Х'юстона, штат Техас, пройшла демонстрація під гаслами "Припинити жорстокість поліції" і "Життя чорних має значення". Поліція заарештувала жінку, яка, за непідтвердженими даними, дістала вогнепальну зброю.

Як повідомляв APnews раніше, у США заарештували поліцейського, який задушив чоловіка при затриманні.

Новини партнерів

За добу в Україні зафіксували 393 нові випадки COVID-19
Транші від МВФ Україна отримає у три етапи: першу виплату очікують вже на початку червня

Найпопулярніше за тиждень