Київська мерія оголосила низку вимог до роботи перукарень і салонів краси. Список

Київська мерія оголосила низку вимог до роботи перукарень і салонів краси. Список
Читать на русском

Між прийомом відвідувачів має бути часовий інтервал у 15 хвилин.

Перукарні, салони краси та косметологічні кабінети будуть працювати у Києві з 11 травня лише за попереднім записом і дотримуючись вимог.
Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу КМДА.

Згідно з розпорядженням керівника робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій, між прийомом відвідувачів має бути часовий інтервал у 15 хвилин.

  • Між місцями надання послуг має бути дистанція:

3 м — при розташуванні робочих місць паралельними рядами;

1,8 м — при розташування робочих місць по осі;

0,7 м — від останнього робочого місця до стіни чи іншої перепони.

  • Працівникам перукарень, салонів краси та косметологічних кабінетів заборонено надавати послуги без одягнених засобів індивідуального захисту: масок та одноразових рукавичок. Самі рукавички необхідно змінювати після кожного робочого процесу.
  • Також, відповідно до розпорядження, заклади мають дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденний температурний скринінг, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок, рукавичок, серветок та їх утилізації.
  • Дезінфекційні заходи мають проводити кожні дві години робочого часу. Дезінфекцію контактних поверхонь та інструментів багаторазового використання мають проводити після кожного клієнта, а за відсутності відвідувачів — кожні дві години.
  • Самі заклади мають дотримуватися нормативних показників мікроклімату та забезпечити наскрізне провітрювання приміщень. На входах має відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, аби не допускати осіб з ознаками ГРВІ.
  • Клієнти мають бути в масках та очікувати своєї черги поза межами приміщень. Заклади мають забезпечити маркування відстані у 1,5 м для відвідувачів, що чекають своєї черги. Всередину допускаються люди із розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м. На входах мають бути дозатори з антисептиком.
  • Також перукарні, салони краси та косметологічні кабінети мають поінформувати клієнтів щодо встановлених обмежень на своїх веб-сайтах, сторінках у соцмережах, при проведенні запису телефоном чи в інший спосіб.

Наголошується, що на першому етапі послаблень протиепідемічних обмежень відкриються салони та інші об'єкти побутового обслуговування населення у об’єктах площею не більше 300 кв. м.

Заклади, розміщені у ТРЦ, поки що залишаються зачиненими (якщо не мають окремого входу з вулиці).

Разом з тим, все ще закриті для відвідування лазні, СПА-салони, кабінети масажу (крім медичного), тату салони тощо.

Як повідомляв APnews, торгові центри у Києві не відкриються з 11 травня.

Новини партнерів

Зеленський розповів, які реформи в Україні планує довірити Саакашвілі
Вчені отримали найякісніший в історії астрономії знімок Юпітера

Найпопулярніше за тиждень