Марш за права жінок у Києві зібрав близько 2 тисяч осіб

Фото: марш за права жінок у Києві
Читать на русском

Безпеку під час масових акцій забезпечували 500 правоохоронців.

Сьогодні, 8 березня, в центрі Києва відбулася хода за рівноправність. У масових акціях взяли участь близько 2 тисяч осіб, при цьому правоохоронці не зафіксували порушень громадського порядку. Про це повідомили в прес-службі поліції Києва.

Як зазначив голова київської поліції Андрій Крищенко, правопорядок забезпечували 500 співробітників поліції і Національної гвардії.

"Сутичок і провокацій допущено не було, заплановані акції пройшли спокійно. Всього в ході брало участь близько 2000 осіб, а громадський порядок забезпечували 500 поліцейських і бійців Національної гвардії України", - повідомив Крищенко.

Учасники акції виступили за однакові права жінок з чоловіками і рівне представлення жінок в органах влади. Вони також наголосили на необхідності ратифікації Стамбульської конвенції, яка передбачає криміналізацію насильства стосовно жінок.

Учасники мітингу тримали плакати з написами "Не "киць-киць", "Місце жінок - у владі", "Повага - найкращий подарунок", "Нас надихає фемінізм", "Краще побажай їй самореалізації!".

Як повідомляв APnews раніше, в Киргизстані напали на учасниць жіночого маршу.

Новини партнерів

Поділ Мінекономіки та АПК призведе до зупинки реформи ринку землі, - Милованов
Ердоган погрожує односторонніми діями в Ідлібі

Найпопулярніше за тиждень