"Манчестер Сіті" - "Ліон" 1:3. Французи створили чергову сенсацію

"Манчестер Сіті" - "Ліон" 1:3. Французи створили чергову сенсацію
Читать на русском

Вперше за 10 років "Ліон" зіграє на стадії 1/2 Ліги Чемпіонів.

На стадіоні "Жозе Алваладе" в Португалії пройшов самий нерівний матч 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів. "Манчестер Сіті" зустрічався з "Ліоном", який на попередній стадії сенсаційно вибив "Ювентус".

Незважаючи на явний статус аутсайдера французький клуб в черговий раз зробив футбольну сенсацію. Про це повідомляє APnews, який уважно стежив за ходом зустрічі.

"Манчестер Сіті": Едерсон, Лапорт - Гарсія - Фернандіньо (Марез, 56), Канселье - Родрі (Сільва, 84) - де Брюйне - Гюндоган - Уокер, Жезус - Стерлінг.

"Ліон": Лопеш, Марсал - Марсело - Денайер, Корне - Ауар - Гімараес (Мендес, 70) - Какере - Дюбуа (Тете, 74), Токо-Екамбі (Рейн-Аделаїд, 87) - Депа (Дембеле, 74).

Ці команди вибрали кардинально різні плани на гру: якщо "Манчестер Сіті" вже звично грав першим номером, то "Ліон" обрав тактику швидких контратак. І варто визнати, що в першому таймі набагато краще виконувати ігровий план виходило саме у французів. Можливо, частково причиною цього було і те, що "городяни" грали по незвичній схемою - Пеп Гвардіола "отзеркаліть" 3-5-2 "Ліона" в надії убезпечити фланги.

Однак перші 45 хвилин показали, що іспанський наставник "Сіті" помилився. Більш того, на 24-й хвилині "Ліон" навіть зміг вийти вперед, реалізувавши якраз швидку контратаку. І якщо ривок Токо-Екамбі зміг перервати Гарсія, то з набігаючим Корне ніхто нічого зробити не зміг. В результаті хавбек обвідним ударом спрямував м'яч у сітку воріт Едерсона. Ближче до кінця тайму методичний тиск "Манчестер Сіті" почав приносити свої плоди - виходи в контратаку у французів майже повністю припинилися, а "Сіті" навіть створив кілька небезпечних моментів.

Другий тайм також почався без небезпечних моментів біля воріт обох команд. І якщо у "Манчестер Сіті" просто нічого не виходило, то "Ліон" свідомо відмовився від атак, зосередившись на утриманні рахунку. Змінилася ситуація на 56-й хвилині, коли з виходом Ріяда Мареза "Сіті" перейшов на звичні 4-3-3. Тиск "городян" принесло плоди на 69-й хвилині. Стерлінг отримав м'яч усередині штрафної площі і відпасував назад, де набігаючий де Брюйне зрівняв рахунок.

Після цього англійці встигли ще кілька разів небезпечно атакувати ворота Лопеша, проте гол в підсумку забив "Ліон". І знову спрацювала контратака - Ауар пасом намагався вивести 1 на 1 Токо-Екамбі, проте він перебував в офсайді. Проте, форвард всім своїм видом показував, що на м'яч він не претендує. А ось що вийшовший на заміну Дембеле претендував - і ударом з-за меж штрафного переграв Едерсона.

У "городян" було ще 10 хвилин, щоб хоча б зрівняти рахунок, а може і вирвати перемогу. Однак спочатку Рахім Стерлінг з пари метрів не влучив по порожніх воротах, а вже через хвилину Дембеле оформив дубль, знімаючи питання про переможця цієї пари. "Манчестер Сіті" в черговий раз не зміг вийти в півфінал Ліги Чемпіонів, а ось "Ліон" опинився за крок від фіналу вперше за 10 років.

Читайте також:

Новини партнерів

Кількість хворих на коронавірус в Україні перевищила 90 тисяч
З'явилося відео ймовірного вбивства Тарайковського. МВС Білорусі стверджує, що він себе підірвав

Найпопулярніше за тиждень