Майже 80% Ізюма знищили окупанти, а людей ховають там, де можуть – Мацокін

Майже 80% Ізюма знищили окупанти, а людей ховають там, де можуть – Мацокін
Читать на русском

Володимир Мацокін нагадав, що місто почали бомбити ще 6 березня

Російські окупанти знищили практично на 80% Ізюму у Харківській області. У місті немає електрики, тепла та води, а порахувати кількість загиблих неможливо.

Про це повідомляє APnews із посиланням на заяву заступника міського голови Ізюма Володимира Мацокіна в інтерв'ю "Укрінформу".

"6 березня нас почали інтенсивно бомбардувати. Ми вже знали, що в районі Гончарівки, Пісок (райони міста – ред.), залізничного вокзалу знаходяться окупаційні війська. У місті вже було підірвано всі автомобільні мости через річку Сіверський Донець, залишався лише пішохідний міст. Ми (міська влада – ред.) знаходилися в центральній частині під українським прапором. Почалося масштабне бомбардування з літаків, ракетами, з артилерії, з мінометів. І це відбувалося добу за добу", - йдеться у повідомленні.

За його словами, росіяни знищували всі – меморіали воїнам Другої світової війни, дитячі садки, ліцей, медичні та соціальні установи, шляхи, пішохідний міст, центральну площу, центральний парк, пам'ятки архітектури. При цьому він зазначив, що у житлових будинках "складалися" цілі під'їзди, а від шкіл залишилися "коробки".

Мацокін зазначив, що деякі люди поїхали з міста, але в Ізюмі та в селах Кам'янка, Суха Кам'янка, Топальське заблоковано від 15 до 20 тисяч людей. Водночас підрахувати кількість загиблих неможливо.

"Немає також точної інформації про людей, які ховалися у підвалах висотних будинків на вулицях Хлібозаводській та Первомайській. Там було повністю зруйновано перекриття – під'їзди впали на підвали, де знаходилися люди", - розповів чиновник.

Також він зазначив, що люди ховають, кого можуть, на городах, у парках, біля під'їздів, загиблі лежать у морзі та квартирах.

Як раніше повідомляв APnews, депутат Ізюмської міськради від забороненої нині партії ОПЗЖ Анатолій Фомічевський впустив до обложеного міста російських загарбників, показавши їм незахищену дорогу.

Новини партнерів

Зґвалтував за пачку цигарок і стратив на очах у жінок: звірства армії РФ в Україні потрапили до звіту HRW
Російські військові вдарили ракетами по Василькову: є тяжко поранені

Найпопулярніше за тиждень