Майже через 30 років: Кличко обіцяє, що Подільсько-Воскресенський міст відкриють до кінця 2021

Майже через 30 років: Кличко обіцяє, що Подільсько-Воскресенський міст відкриють до кінця 2021
Читать на русском

В іншому випадку Кличко запевнив, що звільнить відповідального за будівництво.

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що Подільсько-Воскресенський міст відкриють вже до кінця поточного року.

Про це Кличко заявив в інтерв'ю РБК-Україна, передає APnews.

За його словами, на одній із нарад він звернувся до профільного заступника, відповідального за транспортну інфраструктуру і Подільсько-Воскресенський міст зокрема.

"Я йому сказав: міст повинен бути готовий в кінці року, це жорстка вимога. Мені не подобається, коли камені летять в мою сторону, а зобов'язання, яке ви дали, не відповідає дійсності. Тому якщо міст не поїде, той, хто надав мені неправдиву інформацію, працювати тут не буде", - наголосив Кличко.

Крім того, Кличко запевнив, що поставив жорстку умову, відповідальним за будівництво, заявивши, що до кінця року автотранспортне сполучення між правим і лівим берегом по Подільсько-Воскресенському мосту має бути відкрито.

"Або заступник з транспорту буде звільнений! У нього, таким чином, є дуже вагома мотивація", - підкреслив Кличко.

Для довідки

Міст повинен з'єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенки та Райдужного масиву.

Роботи з його спорудження було розпочато ще в 1993 році, проте у зв'язку з відсутністю фінансування будівництво через кілька років було призупинено. У грудні 2003 року будівництво мосту було відновлено.

Спочатку закінчення будівництва планувалося на 2008 рік, але після глобальної кризи і погіршення макроекономічної ситуації фінансування було відновлено тільки в травні 2010 року.

З того часу і до сьогодні будівництво продовжується з перебоями. Очікується, що до кінця 2021 року міст у Києві нарешті почнуть використовувати за призначенням.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, наш кореспондент у серпня 2020 року поспілкувався з будівельниками про скандальний Подільсько-Воскресенський міст. Деякі з них тоді заявляли, що міст буде будуватися "ще 20 років".

Новини партнерів

В опорних лікарнях Одеси по COVID-19 не вистачає лікарів
В Європарламенті після Pandora Papers запропонували створити "європейське ФБР" і переглянути офшорні країни

Найпопулярніше за тиждень