Магнітні бурі в жовтні: коли чекати, вплив на організм та як вберегтися

Магнітні бурі в жовтні: коли чекати, вплив на організм та як вберегтися
Читать на русском

Редакція APnews інформує про коливання магнітосфери, від яких потерпає значна кількість населення, та розповідає, як вберегтися від магнітних бур.

Жовтень 2020 року пройде без “вирування” магнітних бур, однак можливі незначні коливання на початку, та в середині місяця.

Редакція APnews інформує про коливання магнітосфери, від яких потерпає значна кількість населення, та розповідає, як вберегтися від магнітних бур.

Магнітна буря - що це?

Магнітна буря - це коливання геомагнітного поля Землі, які спричиняють потоки сонячного вітру. Причиною виникнення цього явища є відлуння вибухів на Сонці, які долітають до Землі.

Тривалість магнітних бур може становити від декількох годин до кількох діб. Окрім того, що вплив магнітних бур можна побачити на власні очі у вигляді північного сяйва, значна кількість людей ще й відчуває на собі їх наслідки - у вигляді проблем зі здоров’ям.

Вплив магнітних бур на організм

Люди по-різному реагують на сонячну активність. За прогнозами медиків, магнітні коливання можуть впливати навіть на здорових людей.

Найбільше сонячну активність відчувають на собі люди поважного віку, вагітні жінки та навіть маленькі діти. У зоні ризику - люди з серцево-судинними захворюваннями, адже бурі викликають головний біль та біль у суглобах.

Окрім того, магнітні сплески спричиняють перепади артеріального тиску, нудоту, сонливість, втому. Також у цей період може проявлятися апатія, агресія, неспокій та страхи.

Як вберегтися від магнітних бур

Редакція APnews зібрала ефективні поради для боротьби з магнітними бурями:

  • Подбайте про повноцінне харчування: в цей період краще менше споживати сіль, яка найбільше навантажує серце та судини. Разом з тим, слід включити в раціон більше продуктів, багатих на калій, кальцій, магній.
  • Разом з раціоном слід подбати про рідину: під час магнітних бур слід розріджувати кров і пити більше води. Якщо тиск підвищується - виключіть з раціону каву та чорний чай, однак при зниженому тиску - чашка кави або чаю допоможе нормалізувати стан. Також слід відмовитися від вживання алкоголю та пити багато звичайної води.
  • Подбайте про повноцінний сон та старайтесь не перевтомлюватися.
  • Більше відпочивайте та скоротіть емоційні та фізичні навантаження.

Магнітні бурі у жовтні: коли чекати?

Жовтень 2020 року, на противагу “важкому” вересню, мине без геомагнітної активності. Другий місяць осені буде спокійним та сприятливим. Так, за прогнозами експертів, середніх та сильних бур цього місяця не буде, однак незначні коливання можливі. Зокрема, вони очікуються 1, 29 та 20 жовтня.

Магнітні бурі в жовтні: коли чекати, вплив на організм та як вберегтися

Новини партнерів

"Зоря" - "Шахтар" 2: 2. "Гірники" вперше в сезоні втратили очки
У Мін'юсті розповіли, як в українських СІЗО вчать злочинців

Найпопулярніше за тиждень