Ляшко закликав вакцинованих від COVID-19 носити маски: можуть інфікувати людей без щеплення

Ляшко закликав вакцинованих від COVID-19 носити маски: можуть інфікувати людей без щеплення
Читать на русском

Як пояснив глава МОЗ, якщо людина є носієм інфекції, то, одягнувши захисну маску, не інфікує іншу людину.

Громадяни, які пройшли вакцинацію від коронавірусу, повинні носити захисні маски так само як і ті, хто не робив щеплення проти COVID-19. Такі заходи необхідні, оскільки вакциновані можуть переносити збудника та інфікувати невакцинованих, у яких перебіг хвороби може бути тяжким.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, яку він зробив під час V Міжнародного форуму "Креативна Україна 2021".

Як підкреслив Ляшко, говорити про зняття масок можна буде тільки тоді, коли більшість населення країни пройдуть імунізацію проти хвороби.

"Якщо ми вакциновані, треба носити маску, оскільки у нас досить велика кількість не вакцинованих. А людина, яка вакцинована, може переносити збудника, хворіти з легким перебігом і інфікувати невакцинованих, і це призведе до тяжких наслідків перебігу хвороби у того, хто не вакцинувався. Якщо ми вакцинуємо велику кількість людей, тоді ми будемо розглядати питання зняття масок", - пояснив глава відомства.

За його словами, якщо людина є носієм інфекції, то, одягнувши захисну маску, не інфікує іншу людину. Ляшко запропонував поекспериментувати зі свічкою - спробувати задути її у захисній масці, він запевнив, що це нікому не вдасться зробити. Таким чином міністр МОЗ намагався пояснити, як саме маска захищає і перешкоджає поширенню вірусу.

"Якщо хто цьому не вірить, візьміть свічку, запаліть свічку, віднесіть на витягнуту руку і подуйте на неї без маски й у масці. Якщо хтось задме свічку в масці, приїжджайте до мене, я вам буду щось креативити. Тому що такої людини я ще не зустрічав. Маска на обличчі дозволяє зменшити відстань, на яку ви видихаєте повітря, в якому може бути збудник, який може інфікувати іншу людину", - підкреслив Віктор Ляшко.

Раніше APnews повідомляв, в Україні готують близько 90000 ліжок для важкохворих COVID-19.

Новини партнерів

У Харкові поліція відкрила справу на скрипаля, який влаштував концерт на даху тролейбуса
На Прикарпатті чоловік 14 разів проштрикнув поліцейського ножем

Найпопулярніше за тиждень