Ляшко роз'яснив українцям механізм отримання COVID-паспорту

Ляшко роз'яснив українцям механізм отримання COVID-паспорту
Читать на русском

Видавати українцям сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 повинен буде сімейний лікар.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19 буде видавати кожен сімейний лікар. Впровадження в Україні відповідного механізму на сьогодні детально вивчається Міністерством охорони здоров'я.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає APnews.

За його словами, зараз в Україні міжнародне свідоцтво про вакцинацію видається частіше про щеплення проти жовтої лихоманки. Варто зазначити, що по всій країні зробити його можна лише у 5-6 кабінетах.

"Вакцинація проти COVID-19 проводитиметься щонайменше у 4250 пунктах щеплень. Плануємо зробити так, щоб видати міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19 міг кожен сімейний лікар, тому вивчаємо механізми", - наголосив санітарний лікар.

Також Ляшко розповів, коли паспорт вакцинації буде актуальним.

"Лише тоді, коли ви, наприклад, захочете подорожувати до Великої Британії, а вона, скажімо, поставить вимогу при перетині державного кордону мати із собою міжнародне свідоцтво про вакцинацію", - підкреслив санлікар.

За словами Ляшка, тоді треба буде звернутися до свого сімейного лікаря.

"У нас вакцинація буде проведена із внесенням запису в електронній медичній карті пацієнта в Електронній системі охорони здоров’я, яку модерує НСЗУ - наразі ми розробляємо таку систему. Лікар роздрукує вам міжнародний зразок англійською чи французькою мовою, поставить підпис і печатку", - наголосив Віктор Ляшко.

Як повідомляв APnews, у МОЗ заявили, що зробити платне щеплення від COVID-19 в Україні можна буде не раніше другого півріччя 2021 року.

Новини партнерів

Водій, який задавив дівчину у Вишневому, «виправдався» Зеленським, - відео
Засніжений Київ завмер в заторах, водії масово потрапляють у ДТП: карта

Найпопулярніше за тиждень