Луцькі депутати просять терміново вилучити з бібліотек міста всі примірники книги про ЛГБТ-відносини "Принцеса+принцеса"

Луцькі депутати просять терміново вилучити з бібліотек міста всі примірники книги про ЛГБТ-відносини "Принцеса+принцеса"
Читать на русском

Вони пояснили, що вважають зміст книги таким, що "суперечить сімейним цінностям, моралі та загрожують інституту сім’ї".

Луцькі депутати просять прем’єр-міністра України дозволити невідкладно вилучити з дитячих та шкільних бібліотек обласного центру всіх примірників книги "Принцеса+принцеса: довго і щасливо". Вони вже написали відповідне звернення та проголосували за нього під час засідання у міськраді.

Про це APnews пише з посиланням на сайт Луцької міської ради.

У зверненні вони пояснили, що вважають зміст книги таким, що “суперечить сімейним цінностям, моралі та загрожують інституту сім’ї”. Під час обговорення міські обранці визнали книгу такою, що підриває засади суспільної моралі, суперечить Конституції України та чинному законодавству України.

"З метою недопущення нав'язування дітям чужих традиційному українському розумінню понять сім'ї, думки про "природність" одностатевих партнерств, формування у дітей думки, що таке партнерство є одним із різновидів сім'ї, звертаємось з вимогою невідкладно вилучити усі примірники книги", - йдеться у повідомленні.

Пригадали, що згідно статті 51 Конституції України, визначенням шлюбу є союз жінки та чоловіка, сім’я, дитинство, материнство та батьківство охороняються державою. Й те, що відповідно до ст. 21 Сімейного кодексу України, шлюбом є союз жінки та чоловіка.

“Однак, у зазначеній книзі позитивно зображені одностатеві стосунки, що закінчуються весіллям”, - вказали депутати.

Це звернення підписав міський голова Ігор Поліщук.

APnews також писав, що у видавництві скандального коміксу про кохання принцес заперечили пропаганду ЛГБТ.

Новини партнерів

Раді запропонували "легалізувати" роботу українських фрілансерів
Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк придбав новий Lexus майже за 1500000 гривень

Найпопулярніше за тиждень