Лукашенку заборонили відвідувати Олімпійські Ігри

Лукашенку заборонили відвідувати Олімпійські Ігри
Читать на русском

Санкції не завадять білоруським спортсменам виступати на Іграх.

Міжнародний олімпійський комітет заборонив президенту Білорусі Олександру Лукашенку брати участь у всіх заходах МОК. Про це APnews повідомляє з посиланням на директора МОК по зв'язках з громадськістю Крістіана Клауе.

Ця заборона означає, що Лукашенко не зможе потрапляти і на Олімпійські ігри. Відзначається, що санкції комітету щодо Олександра Лукашенко взяли як відповідь на агресивні дії уряду Білорусі щодо опозиційних спортсменів.

При цьому в МОК підкреслюють, що дане рішення не спрямоване проти самих спортсменів. "Заходи вжиті проти НОК і його конкретних керівників", - заявив президент МОК Томас Бах. Це означає, що спортсмени з Білорусі зможуть брати участь в Олімпіадах.

Також прийняті санкції означають, що білоруський НОК позбавляється будь-яких виплат, за винятком виплат, пов'язаних з підготовкою місцевих спортсменів до Олімпійських ігор в Токіо та Пекіні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав працевлаштувати всіх безробітних. "Сьогодні нероботяща, байдикувата людина - це не просто протестун на вулиці, це майбутній злочинець", - заявив Лукашенко.

Новини партнерів

У Кропивницькому від COVID-19 померла школярка, батьки якої відмовили в госпіталізації
"Всіяв поле кістками": під Запоріжжям фермер знищив єврейське кладовище заради врожаю зернових

Найпопулярніше за тиждень