Лукашенко заявив, що у "можливому" конфлікті Росії та України Білорусь "осторонь не залишиться"

Лукашенко заявив, що у "можливому" конфлікті Росії та України Білорусь "осторонь не залишиться"
Читать на русском

Лукашенко готовий підтримати Росію у разі повномасштабної війни між РФ та Україною.

У разі повномасштабної війни між Росією та Україною Білорусь осторонь не залишиться та підтримає РФ.

Таку заяву зробив президент Білорусі Олександр Лукашенко на нараді з питань військової безпеки, пише APnews.

За його словами, він не має відомостей, що Росія готується напасти на Україну. Лукашенко запевняє, що саме Україна намагається розв'язати конфлікт, а щоб Білорусь не змогла підтримати армію РФ, стягує війська до білорусько-українського кордону.

Як один із доказів ескалації, що насувається, Лукашенко навів нещодавню інформацію від МВС України, про посилення кордону з Білоруссю більш ніж вісьмома тисячами солдатів. На думку президента Білорусі, на білорусько-українському кордоні все спокійно і причин його посилювати Україна нібито не має.

"Починаються активні рухи тіла Російської Федерації під прикриттям того, що вона збирається напасти на Україну. У мене таких відомостей, про планований напад Росії на Україну, немає. (…) Факти на стіл: вони чудово розуміють, якщо розв'яжуть "війнушку" на Донбасі або десь на кордоні з Росією, Білорусь осторонь не залишиться, і ясно, на чиєму боці буде Білорусь, вони (Україна – ред.) це розуміють, тому почали посилювати свій північний кордон, хоча до цього жодних фактів, жодних причин, щоб посилювати білорусько-український кордон сьогодні немає. Там абсолютна тиша і навіть спокійніше, ніж було раніше", - заявив Лукашенко.

Лукашенко у своїй промові наголошує, що нібито саме Україна намагається розв'язати конфлікт із Росією.

"Якщо тільки Україна спробує розв'язати конфлікт з Росією осторонь Білорусь не залишиться, тому білоруську армію треба стримувати. Напружувати! На західних рубежах (Латвія, Литва, Польща) і на півдні — посиленням українського кордону. Подивіться… Найближчим часом все, про що я сказав… цю тезу буде підтверджено", - сказав Лукашенко.

Раніше APnews повідомляв, Міністерство оборони України заявило, що спостерігається нескінченний рух російських військ уздовж кордону та на тимчасово окупованій території. Зараз спостерігається таке ж загострення ситуації, як навесні.

Новини партнерів

Росія направила до ОРДЛО кадрових офіцерів для посилення саперних та диверсійних підрозділів - ГУР
Карти з "тисячою Зеленського" українці отримають безкоштовно - Мінцифри

Найпопулярніше за тиждень