Лукашенко визнав, що білоруські силовики допомагали мігрантам прориватися до Польщі: ми маємо серця

Лукашенко визнав, що білоруські силовики допомагали мігрантам прориватися до Польщі: ми маємо серця
Читать на русском

Водночас Лукашенко спростував, що спеціально запрошував тисячі людей з країн Близького Сходу, щоб спровокувати міграційну кризу.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не виключає ймовірності, що білоруські силовики допомагали нелегальним мігрантам із країн Близького Сходу прориватися до Польщі, адже слов'яни також мають серця.

Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв'ю ВВС, пише APnews.

Лукашенко зазначив, що не розбиратиметься в цьому питанні й не шукатиме тих, хто намагався допомогти мігрантам перетнути білорусько-польський кордон.

"Я думаю, що це абсолютно можливо. Ми слов'яни і у нас є серця. Наші війська знають, що мігранти їдуть до Німеччини. Може, їм хтось допоміг. Я навіть не розбиратимуся в цьому", - сказав Лукашенко.

Водночас політик спростував, що навмисне запрошував до країни тисячі людей, щоб спровокувати міграційну кризу. Більше того, він не хоче, щоб мігранти їхали до Європи через Білорусь.

"Я казав їм, що не збираюся затримувати мігрантів на кордоні, утримувати їх на кордоні. І якщо вони продовжуватимуть приходити з цього моменту, я все одно не зупинятиму їх, тому що вони не їдуть до моєї країни, вони їдуть у ваші. Ось що я мав на увазі. Але я їх сюди не запрошував. І чесно кажучи, я не хочу, щоб вони їхали через Білорусь", - повідомив Лукашенко.

Раніше APnews повідомляв, журналісти німецького видання Der Spiegel опублікували власне розслідування міграційної кризи на кордоні Польщі та Білорусі, заявивши, що Лукашенко заманив тисячі нелегалів та створив міжнародну аферу через турецьких мафіозі.

Новини партнерів

Лукашенко звинуватив Польщу у порушенні державного кордону Білорусі. Відео
"QWERTY" та "123456" все ще в топі - названі найлегші паролі в Україні та світі у 2021 році

Найпопулярніше за тиждень