Лукашенко наказав "закрити кожен метр кордону" Білорусі

Лукашенко наказав "закрити кожен метр кордону" Білорусі
Читать на русском

Президент Білорусі закликав перекрити кордону на півдні і заході.

Олександр Лукашенко доручив силовим відомствам Білорусі посилити охорону державного кордону. Про це APnews повідомляє з посиланням на виступ Лукашенка на нараді з питань ситуації на кордоні, про який повідомило агентство БелТА.

За словами президента Білорусі, на територію країни не повинна "ступити жодна нога". Також Лукашенко доручив міністрам МВС і оборони обговорити на зборах у державного секретаря.

"Відсьогодні жодна нога на територію Білорусі з суміжної сторони, будь то з півдня чи з заходу, ступити не повинна. Закрийте кожен метр кордону. Ми не дарма вкладали колосальні кошти в прикордонні війська, в наші взагалі силові структури. Народ наш повинен відчувати себе спокійно, він повинен знати, що є мужики, які готові їх захистити", - заявив Лукашенко.

Рішення про закриття кордонів Лукашенко прийняв після останніх подій на західних кордонах Білорусі, перш за все з Литвою і Польщею. Він заявив, що його насторожують останні події, в тому числі ситуація з мігрантами.

Що було раніше

2 липня стало відомо, що Білорусь повністю перекриває кордон з Україною. Таке рішення було прийнято на підставі того, що через кордон з Україною проходять великі обсяги контрабандної зброї. Правда, в українському МЗС відразу ж заявили, що офіційного повідомлення про закриття кордону не надходило.

А глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що українці можуть перетинати кордон з Білоруссю, попри заяви Лукашенка. Також він заявив, що на заяви президента Білорусі щодо контрабанди зброї потрібно реагувати обережно. "Олександр Лукашенко - це людина, щодо якого треба робити ретельний факт-чекінг", - заявив Кулеба.

Новини партнерів

Без жодної поразки: українка Терлюга вийшла в півфінал Олімпійських ігор з карате
В Україні з 1 вересня не будуть відкривати школи, де вакциновано менше 80% працівників – МОЗ

Найпопулярніше за тиждень