Лукашенко має намір створити «власну» вакцину від COVID-19

Лукашенко має намір створити «власну» вакцину від COVID-19
Читать на русском

"Ця зараза" з білорусами надовго і у РБ є кілька шляхів виходу з цієї ситуації, заявив Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключає створення власної вакцини від коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на БЕЛТА.

Коментуючи боротьбу з СOVID-19 у країні, Олександр Лукашенко зазначив, що у Білорусі є три виходи із ситуації, що склалася: закупівля російської вакцини, виробництво вакцини в Білорусі на основі російських досліджень і розробка власних ліків.

"Я не виключаю, що нам доведеться залучити всі три варіанти. Нам треба буде купити вакцину, щоб терміново вакцинувати групи ризику. Нам непогано було б налагодити виробництво. Справа навіть не у тому, що ми потім зможемо продати її, але треба для себе і своїх людей зробити вакцину. Тому підемо усіма цими напрямками. І якщо напрацювання наших вчених виявляться серйозними, будемо займатися власною вакциною ", - заявив політик.

Як уточнив президент РБ, третій варіант він не виключає з тієї причини, що «ця зараза» буде з білорусами надовго.

"Чому я не виключаю виробництва власної вакцини? Я переконаний, що ця зараза залишиться з нами назавжди. Тому нам потрібна буде вакцина. І не тільки сьогодні-завтра, але і післязавтра. Якщо ми навчимося виробляти самі, отримаємо досвід, значить, у нас будуть хороші фахівці, вчені, хороші медики, і охорона здоров'я таким чином буде розвиватися. Взагалі біотехнології - це велика перспектива", - додав Олександр Лукашенко.

Раніше APnews повідомляв, Лукашенко підтримав план застосування армії РФ в Білорусі.

Новини партнерів

Вже 6000 підприємців стали у чергу за "карантинною компенсацією" - її можна отримати до кінця року
Зінченко зіграє проти кривдників "Шахтаря": результати жеребкування 1/8 фіналу ЛЧ

Найпопулярніше за тиждень