Лукаш: Не розумію, як при "букеті тяжких злочинів" Венедіктова погодила для Стерненко лише домашній арешт

Лукаш: Не розумію, як при "букеті тяжких злочинів" Венедіктова погодила для Стерненко лише домашній арешт
Ексклюзив
Читать на русском

Лукаш вважає, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для Стерненко вибрали несправедливо, і він повинен був бути суворішим

Колишній глава Міністерства юстиції України Олена Лукаш розповіла, що влада прикриває Сергія Стерненка. Про це повідомляє APnews.

"По кому громадянину лежать справи про тяжкі злочини в суді, а прокуратура не ходить до судів по 20 разів, тим самим суди по наркоторгівлі, суди з викрадення і тортур відкладаються. Потім приходить прокурор на засідання - не приходить Стерненко, потім приходить Стерненко і прокурор - не приходить адвокат Стерненка. І так було вже понад 50 разів. З 2014 року за злочини по 2020 рік, шість років поспіль Стерненко не відповідає. З 2015 року за викрадення людини по 2020 рік Стерненко не відповідає. І 2018 рік, коли явно все доведено, вбивство, Стерненко на свободу. І влада далі продовжує його захищати", - сказала вона.

Лукаш вважає, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для Стерненка вибрали несправедливо, і він повинен був бути суворішим.

"При такому букеті тяжких злочинів, як можна просити домашній арешт. Це просить хто? Генеральна прокуратура і СБУ, а це влада. Стерненка захищає не тільки радикальна частина, не тільки американський обком, не тільки соросята, його прямо захищає влада. Як Венедиктова могла узгодити навіть морально подібну запобіжний захід. І навіть коли він приходить з цієї легенькою, виключно для нього підібраною запобіжний захід, починаються заворушення, в яких виштовхують журналістів, а не порушників. Скажіть, це не патронат влади?" - зазначила колишній міністр юстиції.

Як повідомляв APnews раніше, Сергію Стерненко змінили місце проходження домашнього арешту з місця прописки на постійне місце проживання.

Новини партнерів

"Продавав журналістів пачками": комітет ВР з інформполітики очолив скандальний нардеп Микита Потураєв
Вбили і сховали в шафі: стали відомі результати розслідування загибелі двох дівчаток у Києві

Найпопулярніше за тиждень