Люксові авто, годинник Rolex і 32 мільйони на рахунках: чим володіє новий міністр охорони здоров'я Степанов

Люксові авто, годинник Rolex і 32 мільйони на рахунках: чим володіє новий міністр охорони здоров'я Степанов
Читать на русском

У декларації зазначено, що активи Степанова та його сім'ї в 10+ разів перевищують дохід

Верховна Рада призначила Максима Степанова новим главою Міністерства охорони здоров'я замість Ємця. Степанов в минулому обіймав посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

APNews проаналізував декларацію чиновника. Документ опублікований на сайті Нацагентства з протидії корупції.

Останні оновлення в декларації Степанова значаться 2019 роком, в період звільнення з займаної посади голови Одещині облдержадміністрації.

Міністр вказав квартиру в Києві площею 340,9 кв м, якою володіє його дружина Наталія, а також вказав квартиру, яку знімає в Одесі площею 196,3 кв м.

Згідно з даними декларації, чиновник володіє автомобілем Land Rover 2014 року випуску, а його дружина - двома машинами Lexus: GX460 і LX 450 2013 і 2016 років випуску відповідно.

Також у володінні Степанова щонайменше троє дорогих наручних годинників фірми Rolex, Breguet і Piaget, і твір мистецтва українського художника Анатолія Криволапа. У дружини - 4 годинника і 7 позицій ювелірних прикрас від Mauboussin, Cartier і Van Cleef & Arpels. Також дружина володіє двома шубами Marco & Vanoll і Loro Piana і каблучкою з дорогоцінного металу з діамантом.

Степанов зазначив, що володіє 61% ТОВ "Республіканський правовий союз, що принесло йому за рік 2, 44 млн гривень. А також вказав, що перебуває у співвласності з дружиною ТОВ "АйПі Девелопмент Груп ОЮ" в Естонії, що за рік принесло в загальний сімейний бюджет близько 170 тисяч гривень. Крім цього дружина чиновника володіє часткою в компаніях:

  • "Едьюгет" (Україна) - 50%
  • "Спецагротех" (Україна) - 33%
  • "Юрособа в Києві" (Україна) - 50%
  • "Феїра піксель" (Україна) - 50%
  • "Країна бажань" (Україна) - 30%
  • "Міськпостачзбут" (Україна) - 30%

У загальній сумі за рік це принесло близько 900 тисяч гривень.

Чиновник також вказав, що володіє "Благодійним фондом Максима Степанова", який, згідно з декларацією, не приносить йому дохід.

У джерелах доходу новий міністр охорони здоров'я вказує, що на посту глави Одеської Облдержадміністрації за рік отримав 87 тисяч гривень. Тут же вказав, що отримав відсотки від Ощадбанку у вигляді 716,6 тисяч гривень, а підприємницька діяльність дружини принесла теж майже 700 тисяч.

Також Степанов разом з дружиною мають численні відкриті рахунки в українських банках, на яких в загальному порядку 50 тисяч євро, 100 тисяч доларів і більше 28 мільйонів гривень.

Варто відзначити, що на початку декларації вказується, що активи Степанова і його сім'ї в 10+ разів перевищують дохід, з урахуванням сум усіх доходів, зазначених в іноземній валюті в тому числі.

Раніше APnews повідомляв, що Глава Мінекономіки Петрашко оновив декларацію. За 2019 рік новий міністр економіки отримав 13,67 млн зарплати в холдингу Олега Бахматюка "Укрлендфармінг".

Люксові авто, годинник Rolex і 32 мільйони на рахунках: чим володіє новий міністр охорони здоров'я Степанов

Новини партнерів

ГПУ відкрила справу проти чиновників через експорт 300 тисяч медичних масок до Китаю
ДБР порушило справу за чотирма статтями за заявою Єрмака проти Лероса

Найпопулярніше за тиждень