"Люди не зрозуміють": Разумков пояснив, чому нардепи у локдаун не можуть працювати на "удальонці"

"Люди не зрозуміють": Разумков пояснив, чому нардепи у локдаун не можуть працювати на "удальонці"
Читать на русском

Голова ВР підкреслив неможливість на сьогоднішній день онлайн-голосування законодавців.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що люди не зрозуміють, якщо народні депутати будуть працювати з дому, дистанційно, в той час, як решта українців зі складнощами добираються до місця роботи. Це, за його словами, не відповідає регламенту парламенту.

Про це Разумков сказав під час брифінгу, передає APnews.

Крім того, він підкреслив неможливість на сьогоднішній день онлайн-голосування законодавців.

"Онлайн-голосування зараз ні на якому етапі, тому що згідно регламенту Верховної Ради України чітко прописано, де і як повинно відбуватись голосування народними депутатами України. Я сьогодні говорив про додаток, це ініціатива Міністерства цифрової трансформації", - наголосив Дмитро Разумков.

Зокрема, голова парламенту висловив думку про те, що Міністерство цифрової трансформації краще на сьогодні концентрувати свою увагу на "Дії", яка записує на вакцинацію. Водночас, для нардепів Рада обов’язково звернеться або до профільного міністерства, або до інших установ, якщо законодавство буде змінено.

"Я не є великим прихильником такого режиму роботи, тому що закони повинні прийматись у залі – щоб потім ні в кого не виникало питань "ой я проголосував" або "я не проголосував" або "в мене не було інтернету" або "хтось мене примусив" натиснути ту або іншу кнопку, а я впевнений, що саме так і буде. І по-друге, ви розумієте, вся держава працює і сьогодні люди не знають, як доїхати до роботи. І коли народні депутати будуть сидіти у себе вдома і працювати на "удальонці" – я думаю, люди не зрозуміють", - пояснив спікер парламенту Дмитро Разумков.

Нагадаємо, з 5 квітня у Києві діє посилений карантин, який передбачає роботу транспорту виключно за спецперепустками. Для народних депутатів таких перепусток видали 363.

Як повідомляв APnews, влада Києва ще не вирішила, продовжувати локдаун чи ні - рішення приймуть 14 квітня.

Новини партнерів

Поєдинок Ф'юрі - Джошуа може пройти в Лондоні - стала відома дата бою
Олександра Тупицького не пустили на засідання КСУ, яке він сам і скликав

Найпопулярніше за тиждень