"Літак не зламаний": авіакомпанія пояснила, чому українці третій день не можуть вилетіти з Занзібару

"Літак не зламаний": авіакомпанія пояснила, чому українці третій день не можуть вилетіти з Занзібару
Читать на русском

Розповіли також, коли люди зможуть повернутися додому

Авіакомпанія SkyUp Airlines вперше прокоментувала ситуацію з застряглим в Занзібарі рейсом з українцями. Заявили, що літак технічно готовий вилетіти в будь-яку хвилину, а затримка відбувається через те, що їм не дають дозволу на переліт.

Про це APnews пише з посиланням на заяву перевізника.

У авіакомпанії зазначили, що літак був готовий здійснити рейс вже за кілька годин після поломки. Однак для його виконання потрібно було внести зміни в маршрут та врахувати правила виконання рейсу щодо робочого часу екіпажів. А також отримати необхідні дозвільні документи від країн, чиї кордони перетинаються.

Протягом двох днів (з 13 по 15 лютого) представники ведуть переговори з авіаційними органами країн, щоб отримати дозволи на проліт у їхньому повітряному просторі.

“Кілька разів ми отримували усні запевнення щодо готовності надати дозволи. Тоді ми розпочинали підготовку до рейсу, зриваючи пасажирів з місця, однак в останній момент отримували відмову. Наразі до переговорів приєдналася Державіаслужба України, щоб пришвидшити вирішення питання”, - пояснили у SkyUp Airlines.

При цьому пояснили, що відразу забезпечити пасажирів комфортним проживанням не вдалося, бо на острові зараз високий сезон. Наголосили, що вже зараз всі розселені по готелях до 16 лютого включно.

У авіакомпанії наголосили, що якщо не отримають дозвільних документів на сьогоднішній виліт, завтра всі пасажири зможуть вилетіти в Київ регулярним рейсом SkyUp. Актуальну інформацію про час вильоту пасажири отримають у смс-повідомленнях.

Раніше APnews писав, що на Занзібарі застрягли 180 українців. Вони вже третій день не можуть вилетіти додому.

Новини партнерів

У МЗС висловилися про «тиск» на покійного посла України в Китаї
У Мінсоцполітики розповіли, хто в Україні має 100-відсоткову пільгу на оплату комуналки

Найпопулярніше за тиждень