Лисенко розповіла, як буде боротися з дезінформацією у новоствореному Центрі протидії

Лисенко розповіла, як буде боротися з дезінформацією у новоствореному Центрі протидії
Читать на русском

"Боротьба" з дезінформацією буде відбуватись у три етапи.

Сьогодні відбулась презентація Центру протидії дезінформації, на якій новий керівник Поліна Лисенко розповіла, як вони будуть працювати. Так, розповіла, що офіс Центру знаходиться у Офісі Президента.

Про це APnews пише з посиланням на її заяву на брифінгу.

Вона зазначила, що "боротьба" з дезінформацією буде відбуватись у три етапи. Перший - збір інформації. За словами Лисенко, інформацію Центр буде отримувати не тільки з відкритих джерел, українських та іноземних ЗМІ, а також з закритих джерел, де інформацію засекречено (службова і таємна інформація).

Другий етап - передача інформації, що зібрали, до Аналітичного центру, де її, відповідно, будуть аналізувати експерти. А третій етап - реагування. Щодо останнього Лисенко пояснень не надала, хоча до нього якраз найбільше запитань.

Невелике уточнення дав голова ОП Андрій Єрмак, який пояснив, що реагувати на дезінформацію будуть якраз відповідні служби України після аналізу, чи несе "дезінформація" загрозу безпеці України. Проте наголосив, що така реакція не буде вважатись переслідуванням.

"Також Центр буде готувати багато аналітичних матеріалів, співпрацювати з органами влади, координація з журналістами та міжнародними партнерами", - додала керівник.

Раніше APnews писав, що Зеленський призначив главу Центру протидії дезінформації і що про неї відомо.

Новини партнерів

Регулятор ЄС визнав зв'язок тромбозу та вакцини AstraZeneca
У Нігерії бойовики підірвали в'язницю та влаштували втечу 1800 ув'язненим

Найпопулярніше за тиждень