Лікувальний масаж - важливий компонент лікування та реабілітації

Лікувальний масаж - важливий компонент лікування та реабілітації
Читать на русском

Масаж - одна з найбільш поширених технік у лікуванні захворювань хребта та суглобів. Він дозволяє зняти м'язову напругу, м'яко повернути суглоби на місце і усунути затискачі, болючі відчуття.

Фахівці клініки IVR пропонують різні техніки масажу, які можуть допомогти у тій чи іншій ситуації.

Призначати самостійно лікувальний масаж не варто. Спочатку лікар має визначити його доцільність у вашій ситуації. Для цього проводиться повне медичне обстеження для встановлення діагнозу. Адже інакше масаж може не лише не допомогти, а й зашкодити.

Різновиди масажу та сфера його застосування

Інститут вертебрології та реабілітації практикує безліч видів масажу. Його роблять кваліфіковані спеціалісти, адже при використанні такої техніки дуже легко нашкодити пацієнтові, тому потрібно точно знати, які прийоми та коли доцільно використати.

Щоб пройти курс масажу, необов'язково їхати дуже далеко, адже філії клініки є у таких місцях як Київ, Львів, Івано-Франківськ, Україна практично вся охоплена, щоб надавати послуги пацієнтам максимально комфортно. Пам'ятайте, що курс передбачає проведення кількох процедур, тому доведеться приїжджати кілька разів.

Основний симптом, при якому звертаються до послуг масажистів, – це біль. Масажувати можна такі зони:

  • спину;
  • верхні та нижні кінцівки;
  • плечовий суглоб та плечі;
  • кисть та передпліччя;
  • тазостегновий суглоб;
  • стегно;
  • стопу та гомілка;
  • передню поверхню грудної клітки;
  • голову та шию.

photo_2022-02-08_18_53_43.jpeg

Якщо біль гострий, лікар повинен спочатку усунути больовий синдром. Це можна зробити за допомогою ін'єкції певних препаратів, щоб подальший стан пацієнта став більш комфортним. Проте варто пам'ятати, що усунення болю в такому разі — це лише тимчасове рішення до усунення причини.

Лікування передбачає використання сучасних медичних технологій та обладнання. Важливо почати його якомога раніше - адже це значно збільшує шанси на відновлення функцій. Масаж може використовуватися як допоміжна техніка лікування.

Варто відзначити, що основні причини виникнення різних неполадок зі спиною або суглобами - малорухливий спосіб життя і слабкість м'язового корсета. Тому варто прислухатися до рекомендацій реабілітолога та зробити комплекс спеціально розроблених вправ частиною повсякденного життя.

Клініка пропонує не тільки лікування та всебічний підхід до діагностики, а й реабілітації. З пацієнтом працюють кілька профільних фахівців, які використовують найрізноманітніші методики, поєднання яких дозволяє досягти максимального прогресу в лікуванні.

Новини партнерів

Українські діти – яничари, вороги та зрадники: актриса Сніжана Єгорова оскандалилася новою заявою
У Києві легковик пішов під землю через прорив труби. Фото

Найпопулярніше за тиждень