Лікарні Києва заповнені на 120%, не приймають навіть важкохворих - Тодуров

Лікарні Києва заповнені на 120%, не приймають навіть важкохворих - Тодуров
Читать на русском

За його словами, навіть приватні клініки вже відмовляють в госпіталізації важким пацієнтам.

Лікарні в Києві, як і по всій Україні, заповнені на 120%. Ситуація настільки складна, що навіть приватні клініки вже відмовляються приймати важких хворих з COVID-19.

Про це APnews пише з посиланням на заяву лікаря-кардіолога і директора інституту серця Бориса Тодурова в інтерв'ю Наталії Влащенко.

"З одного боку, люди дуже втомилися. Вони вже півроку перебувають в цьому тривожному, закритому стані. Їм хочеться відпочити. Однак сьогодні ситуація не сприяє тому, щоб збиратися разом, сидіти близько, спілкуватися, тому що лікарні в місті Києві, як і по всій країні, заповнені не на 70%, як нам кажуть. Вони заповнені на всі 120%", - сказав Тодуров.

Він зазначив, що йому щодня надходить близько 20-30 дзвінків з проханням госпіталізувати важких хворих з низьким насиченням - яким вже потрібні реанімаційні заходи.

"Всі говорять: "ми обдзвонили вже всіх, в тому числі приватні клініки, нас ніде не беруть, "швидка" нікуди не везе". Наша лікарня теж приймає вкрай важких хворих, але ми обмежені, тому що маємо лише одне таке профільне відділення. І якщо так піде далі - буде дуже серйозна катастрофа", - зазначив Тодуров.

Раніше APnews писав, що в Україні до кінця місяця очікується майже 8000 хворих COVID-19 щодня.

Новини партнерів

Еколог пояснив, звідки в Чорному морі взявся смертоносний "червоний приплив"
У Черкаській області кандидат в депутати підкуповував виборців горілкою та ковбасою

Найпопулярніше за тиждень