Лідера руху антивакцинаторів Стахіва випустили з СІЗО під заставу у майже 1 млн гривень

Лідера руху антивакцинаторів Стахіва випустили з СІЗО під заставу у майже 1 млн гривень
Читать на русском

Він має прибути до Львівської обласної психіатричної лікарні для проходження експертизи.

Лідера руху антивакцинаторів Остапа Стахіва випустили із СІЗО під заставу у розмірі 998 тисяч гривень. Таку велику суму для нього зібрали прихильники.

Про це APnews повідомляє з посиланням на видання "Суспільне". Зазначається, що цього ж дня, 1 грудня, Стахів має прибути до Львівської обласної психіатричної лікарні для проходження експертизи.

"Є постанова, є слідчі дії. Він має поступити до нас до лікарні. Його відпустили додому, тому що його звільнено з-під варти", – повідомив генеральний директор медустанови Андрій Маланчук.

Відомо, що заставу внесли 30 листопада. Того ж дня Галицький райсуд Львова задовольнив клопотання слідчого СБУ щодо призначення підозрюваному стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Прокурор Григорій Зенін зазначив, що вона триватиме 30 днів.

Раніше APnews повідомляв, 24 листопада апеляційний суд Львова не задовольнив клопотання адвоката щодо зміни запобіжного заходу лідеру руху антивакцинаторів Остапу Стахіву, якого звинувачують у замаху на повалення конституційного ладу в Україні.

Нагадаємо, 16 листопада у квартирі Стахіва працівники СБУ провели обшук та вручили підозру про плани повалити конституційний лад. За попередньою інформацією, дії угруповання координували російські куратори.

18 листопада було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень. Після того, як озвучили рішення, Стахів сказав, що вважає його незаконним і подаватиме апеляцію.

Новини партнерів

У Євросоюзі можуть зробити вакцинацію від коронавірусу обов'язковою
У КМДА розповіли, коли можна буде сплачувати проїзд у наземному транспорті карткою

Найпопулярніше за тиждень