Лерос: Вся фракція "Слуг народу" виявилася великим шматком лайна

Лерос: Вся фракція "Слуг народу" виявилася великим шматком лайна
Ексклюзив
Читать на русском

Лерос розповів, що минулого тижня на нього завели дві чи три справи, проте точну їх кількість за весь час він назвати не може

Голова Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова керується наказами президента України Володимира Зеленського і голови Офісу президента Андрія Єрмака. Про це у коментарі кореспонденту APnews повідомив виключений з фракції "Слуга народу" Гео Лерос.

"Це дуже негарне співпадіння, що НАБУ вдалось зафіксувати пана Юрченка, тому що те, що називають зняттям депутатської недоторканності, нічого воно не зняло. По факту є генеральний прокурор, яка є "Слуга народу", яка керується виключно Зеленським і Єрмаком, і в телефонному режимі вони або надають наказ, на кого відкрити, або на кого закрити справу. Тому тиждень вони намагались це якось приховати", - сказав він.

За його словами, Офіс президента намагається "повісити" всі правопорушення на депутата Олександра Юрченка.

"Така стратегія зараз в Офісі президента, але якщо НАБУ буде трошки розумніше, я сподіваюсь, що вони зроблять це, я впевнений, що вони це зроблять. Юрченко здасть ще п’ять чи шість депутатів, які у цьому замішані", - переконаний він.

Лерос розповів, що минулого тижня на нього завели дві чи три справи, проте точну їх кількість за весь час він назвати не може. Він уточнив, що всі заяв подає адвокат з групи заступника керівника Офісу президента.

"Я втомився їх рахувати. За минулий тиждень дві чи три було, але досить смішно дивитись, бо заявником у всіх справах є голова громадської організації, адвокат, який входить в групу адвокатів Татарова, заступника керівника Офісу президента. Тому бути ідіотами, як в Офісі президента, ще треба знайти таких людей", - зазначив Лерос.

Також він розповів, що Єрмак узурпував всі напрямки, а також розставляє своїх людей на керівні посади.

"Конфлікту немає. Те, що мене з самого початку закидали, що там якийсь конфлікт з Єрмаком, не конфлікт. На сьогодні бачимо, що ця людина повністю узурпувала всі напрямки. Його люди розставляються на керівні державні посади, ця людина включила режим інкасації по всім напрямкам. Тому це є ворогом нашої держави, ця людина повинна сидіти не в Офісі президента, а сидіти в тюрмі. А якщо президент України не хоче його саджати, то хай з ним пливе у цьому човні", - додав колишній депутат.

Він підкреслив, що в Україні немає окремої гілки судової влади, замість цього, все керується з Офісу президента.

"Ви по голосуванню, яке вчора було стосовно комісії САП, можете зрозуміти, яка є коаліція у "Слуги народу" з іншими фракціями, тому це буде гарна відповідь на ваше запитання, чому стосовно одних депутатів відкривають провадження, а стосовно інших нічого не робиться. У нас зовсім відсутнє повністю верховенство право сьогодні, і нема окремої судової гілки влади, все керується з Офісу президента. Я думаю, що вирок (у справі Юрченка, - ред.) буде, бо є факт вимагання грошей. Стосовно того, що хтось ще може понести відповідальність я сумніваюсь, бо якщо розкриють решту, крім Юрченка, народних депутатів, то стане зрозуміло, що майже вся фракція "Слуга народу" виявилась великим шматком лайна", - резюмував Лерос.

Як раніше повідомляв APnews, в Офісі президента заявили, що народний депутат Олександр Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради.

Новини партнерів

МОЗ хоче, щоб приватні лабораторії робили тести на COVID-19 за бюджетні гроші
Затримання та заборона на в'їзд: прикордонники повідомили про зменшення хасидів на кордоні

Найпопулярніше за тиждень