Легендарний французький сценарист Жан Клод Каррьер помер на 90 році життя

Легендарний французький сценарист Жан Клод Каррьер помер на 90 році життя
Читать на русском

Сценарист був володарем Оскара, премії Каннського кінофестивалю, BAFTA і Cesar

Світовий французький сценарист і письменник, автор фільмів "Цей смутний об'єкт бажання" і "Скромна чарівність буржуазії" Жан Клод Каррьер помер уві сні у віці 89 років. Про це повідомила його дочка Кіара Каррьер, передає APnews.

За свою плідну кар'єру, яка тривала шість десятиріч, сценарист створив ряд всесвітньо відомих шедеврів кінематографа. Свій заповітний Оскар автор сценаріїв отримав у 29 років в 1962 році за короткометражний фільм "Щаслива річниця", а через 10 років він став претендентом на ще один Оскар за фільм "Скромна чарівність буржуазії".

Він також був номінований на Оскар за сценарій до фільму "Нестерпна легкість буття" і отримав премію "Французький Сезар" в 1983 році за найкращий оригінальний сценарій до фільму "Повернення Мартіна Герра", в головній ролі з Жерраром Департьє.

У 2014 році сценаристу також присудили почесного Оскара за роботу над 80 сценаріями, есе, художньою літературою, перекладами та інтерв'ю.

У його фільмах можна було часто побачити таких відомих акторів, як Джульєтт Греко, Бріжит Бардо та Жанну Моро.

Дочка французького письменника також повідомила, що її батько буде похований у своєму рідному селі Коломбер на півдні Франції, а церемонія прощання пройде в Парижі, де Жан Клод Каррьер жив і творив все життя.

Раніше APnews також повідомляв, сценарист мультсеріалу Сімпсони Марк Уілмор помер у віці 57 років через Covid-19.

Новини партнерів

У Донецькій області при пожежі у гуртожитку заживо згоріла жінка
На пасажирів потяга Харків-Трускавець вночі напали клопи. Фото укусів

Найпопулярніше за тиждень