Лауреат Нобелівської премії з хімії-2021 працював спільно з українськими вченими

Лауреат Нобелівської премії з хімії-2021 працював спільно з українськими вченими
Читать на русском

Українці стали співавторами німецького лауреата Бенджаміна Ліста.

Співавторами одного з лауреатів Нобелівської премії з хімії Бенджаміна Ліста є українські вчені. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційну сторінку Наукової бібліотеки імені Максимовича КНУ Тараса Шевченка в Facebook.

Відзначається, що спільно з німецьким хіміком працювали доктор хімічних наук Олександр Григоренко, директор Інституту високих технологій КНУ Ігор Комаров і колишній аспірант цього вишу Андрій Тимцуник. Спільною роботою вчених було дослідження "Каталітичне асиметричне α-бензілірування альдегідів".

Дане дослідження вийшло в 2014-му році. А в 2021-му році Лист разом з британо-американським дослідником Девідом Макмилланом отримали Нобелівську премію "за розвиток асиметричного органокаталіза".

"Тримаємо руку на пульсі активністю публікацій представників Університету, з гордістю відзначаючи її високий професійний рівень і якісні колаборації!" - заявили в КНУ.

Раніше APnews повідомляв, що Нобелівську премію-2021 з літератури отримав танзанієць Абдулразак Гурна. Дві його книги потрапляли в шорт-листи престижної Букерівської премії.

Новини партнерів

Кіно і кафе – для вакцинованих: у Харкові посилили карантин через COVID-19
Держприкордонслужба розслідує, як Саакашвілі покинув Україну, деякі прикордонники відсторонені

Найпопулярніше за тиждень