Латвія заявила, що можливості визнати Тіхановську президентом Білорусі немає

Латвія заявила, що можливості визнати Тіхановську президентом Білорусі немає
Читать на русском

Єдиним способом без фальсифікації зрозуміти, хто користується довірою білоруського суспільства, є проведення нових виборів

Глава Міністерства закордонних справ Едгарс Ринкевічс заявив, що з юридичної та політичної точок зору визнати Світлану Тіхановську переможцем виборів президента Білорусі проблематично. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра в інтерв'ю Латвійському радіо.

Він зазначив, що єдиним способом без фальсифікації зрозуміти, хто користується довірою білоруського суспільства, є проведення нових виборів.

"У кращому разі ми не знаємо на цей час, який реальний розподіл голосів", - підкреслив Ринкевічс.

Він зауважив, що Центральна виборча комісія Білорусі "втратила віру в очах самих білорусів, а також міжнародного співтовариства". Ринкевічс підкреслив, що треба сформувати новий ЦВК, до якого увійдуть представники опозиції, різних суспільних груп і чинної влади.

"Не будемо забувати, що це не так просто, як ми іноді думаємо зі сторони - всі пішли, і відразу ж починається нове життя. Це також певний еволюційний процес", - додав він.

Водночас Ринкевічс переконаний, що необхідно враховувати найгірший сценарій російської інтервенції.

Як повідомляв APnews раніше, головна суперниця Олександра Лукашенка Світлана Тіхановська заявила, що вибори президента Білорусі 9 серпня були нечесними та непрозорими, їх результати були сфальсифікованими.

Новини партнерів

Під Дніпром легковик зніс двох жінок та 4-річну дівчинку на пішохідному переході: є жертва
"Олімпік" - "Динамо": прогноз на перший матч киян при Луческу

Найпопулярніше за тиждень