Шоста річниця подій на Куликовому полі: під Будинком профспілок відбулася сутичка

Шоста річниця подій на Куликовому полі: під Будинком профспілок відбулася сутичка
Читать на русском

Порядок на Куликовому полі забезпечують понад 1,5 тисячі правоохоронців

В Україні сьогодні виповнюється шість років від дня трагічних подій в центрі Одеси та на Куликовому полі, коли 2 травня 2014 року в ході масових заворушень за участю активістів "євромайдану" та "антимайдану" загинули 48 осіб. Про це повідомляє APnews.

Так, шість років тому в Одесі 6 людей було вбито у центрі міста та 42 людини загинули під час подій на Куликовому полі.

Заворушення 2 травня 2014-го почалися в центрі Одеси з протистояння між "антимайданівцями", які закликали до федералізації регіону, та противниками таких ідей. Першою жертвою в той день став "євромайданівець" Ігор Іванов - він отримав смертельне вогнепальне поранення. Незабаром після цього епіцентр подій перемістився на Куликове поле, де було розташоване наметове містечко "антимайдану".

Варто зазначити, що сьогодні в Одесі з цього приводу проходить ряд заходів, порядок яких забезпечують понад 1,5 тисячі правоохоронців.

Близько одеського Будинку профспілок 50 людей вишикувалися в чергу до місця загибелі 46 осіб. По всьому периметру чергує велика кількість правоохоронців, щоб попередити провокації і порушення карантину.

В ході проведення заходів між націоналістами і прихильниками "антимайдану" ледь не сталася бійка.

До входу на Куликове поле, де знаходиться Будинок профспілок, підійшли кілька активістів, які зав'язали суперечку з іншими присутніми. Один з них вів себе агресивно, після чого втрутилася поліція.

Варто зазначити, що трагедія досі не розслідувана. Раніше Моніторингова місія ООН в Україні з прав людини закликала українську владу покарати винних у вбивстві та загибелі людей 2 травня в Одесі та надала декілька рекомендацій щодо розслідування.

Новини партнерів

США визначилися з кандидатурою на посаду посла в Україні
Погрози меру Черкас від заступника Єрмака: в ОП відхрестилися від скандальних СМС

Найпопулярніше за тиждень