Кулеба заявив про готовність до "відвертої розмови" із головою МЗС РФ Лавровим

Кулеба заявив про готовність до "відвертої розмови" із головою МЗС РФ Лавровим
Читать на русском

Російська сторона, за словами Кулеби, так і не погодилася ані на саміт, ані на зустріч міністрів закордонних справ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про готовність провести відверту розмову зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим - головою МЗС РФ. Додав, що якби той погодився, основною темою стане Мінський процес та виведення його з "глухого кута".

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу МЗС.

Кулеба зазначив, що президент Франції, Канцлерка Німеччини та президент України робили низку пропозицій Путіну із запрошенням провести саміт Нормандського формату. Але російська сторона, за словами Кулеби, так і не погодилася ані на саміт, ані на зустріч міністрів закордонних справ.

"Міністри ФРН та Франції доклали максимум зусиль, аби залучити російського міністра Сергія Лаврова на зустріч. Якби він погодився, я був би готовий провести з ним відверту розмову про те, як вивести Мінський процес із глухого кута, в який його завела Росія", - сказав він.

Додавши, що Україна разом із Францією та Німеччиною як посередниками продовжують наполягати на потребі проведення зустрічей у Нормандському форматі для пошуку політико-дипломатичного вирішення російсько-українського збройного конфлікту.

Раніше APnews писав, що Кулеба відповів на звинувачення РФ: Україна не планує наступ на Донбасі.

Новини партнерів

Елітну лікарню "Феофанію" відкриють для всіх українців з 1 січня
У Києві стався вибух у житловому будинку – коротке замикання спровокувало витік газу

Найпопулярніше за тиждень