Кулеба та Лавров заявили, що в один день зустрінуться із Держсекретарем США: що обговорять

Кулеба та Лавров заявили, що в один день зустрінуться із Держсекретарем США: що обговорять
Читать на русском

При цьому чи зустрінуться глави МЗС країн особисто – не повідомляється. Хоча фактично вони перебуватимуть в одному місці

Глава МЗС України Дмитро Кулеба сьогодні відвідає Стокгольм, де відбудеться міністерське засідання ОБСЄ. Туди ще вчора прибув глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає APnews.

Так, на брифінгу Кулеба розповів, що у Стокгольмі він зустрінеться із держсекретарем США Ентоні Блінкеном, з яким вони мають обговорити три питання: "політичні сигнали" Росії, розробка санкційного пакету та поглиблення військово-технічного співробітництва США з Україною.

"Дійсно, завтра ми вже будемо в Швеції на міністерській зустрічі ОБСЄ, і там запланована моя зустріч з Державним Секретарем Сполучених Штатів Америки", - сказав Кулеба на брифінгу у Ризі, де він перебував 1 грудня.

При цьому за даними РИА Новости, у Стокгольм вже прибув міністр МЗС РФ, який також має зустрітись із Блінкеном. За словами Лаврова, він обговорить із західними колегами з ОБСЄ "дії українських силовиків на Донбасі".

Нагадаємо, як повідомляв APnews, голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Росія починає "морозитися", коли заходить мова про зустріч.

Новини партнерів

Євросоюз через міграційну кризу запровадить санкції проти "Бєлавіа" та провідних підприємств Білорусі - ЗМІ
У Києві та ще п'яти регіонах України COVID-показники повністю стабілізувалися

Найпопулярніше за тиждень