Кулеба: Представники бізнесу зможуть оцінювати кандидатів на посади в МЗС

Кулеба: Представники бізнесу зможуть оцінювати кандидатів на посади в МЗС
Читать на русском

За словами глави МЗС, цим не будуть займатись представники конкретних компаній.

Представники бізнесу зможуть брати безпосередню участь в оцінюванні кандидатів на посади Міністерства закордонних справ за кордоном, в посольствах, а також в центральному апараті.

Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби під час засідання оновленої Ради експортерів та інвесторів при МЗС України.

"Я не вірю, що класичний дипломат здатен обрати дипломата, який буде займатись торгівлею та інвестиціями. Тому ми зараз запроваджуємо зміни до нашої кадрової політики, в рамках яких представники економіки, представники бізнесу матимуть можливість оцінювати кандидатів на посади за кордоном, в посольствах, а також в центральному апараті за одним з індикаторів, а саме професійні навики", - наголосив очільник МЗС.

За його словами, цим не будуть займатись представники конкретних компаній.

"Компанія X не буде обирати співробітника Y для того, щоб співробітник Y завжди пам’ятав доброчинність компанії X. Ми працюватимемо з бізнес-асоціаціями таким чином щоб це була неупереджена оцінка професійних навиків саме по роботі з бізнесом", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв, глава МЗС Кулеба пояснив, від чого залежить відновлення міжнародного авіасполучення.

Новини партнерів

Чому Україна програла війну з наркотиками або як купити "закладку" за п'ять хвилин
У Чернівецьку область передали вертоліт для порятунку українців з коронавірусом

Найпопулярніше за тиждень