Кулеба пообіцяв жорсткі кроки у відповідь на недружні заяви Білорусі

Кулеба пообіцяв жорсткі кроки у відповідь на недружні заяви Білорусі
Читать на русском

Метою виклику українського посла з Білорусі було демонстрування невдоволення України переданням Росії бойовиків приватної військової компанії "Вагнера" і звинуваченнями у втручанні Києва

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ готовий до жорстких кроків у тому разі, якщо Мінськ буде продовжувати чинити недружні дії. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Кулеби в інтерв’ю Gazeta.ua.

За словами міністра, метою виклику українського посла з Білорусі було демонстрування невдоволення України переданням Росії бойовиків приватної військової компанії "Вагнера" і звинуваченнями у втручанні Києва у внутрішні справи країни.

"Я викликав посла, аби ретельно проаналізувати перспективи відносин із Білоруссю в новій реальності. Внести конкретні пропозиції керівництву держави, як далі будувати відносини з державою-сусідом у коротко- і середньостроковій перспективі. Не виключаю, що він повернеться до Мінська", - сказав Кулеба.

Як повідомляв APnews раніше, білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель про отруєння Олексія Навального речовиною "Новічок" було сфальсифіковано, що нібито підтверджено перехопленням Варшави та Берліну.

Новини партнерів

Київський метрополітен назвав суму збитків за період "простою" під час жорсткого карантину
У Луганській області під час гасіння пожеж загинув військовий

Найпопулярніше за тиждень