Кулеба назвав два фактори, від яких залежить можливість вторгнення РФ в Україну

Кулеба назвав два фактори, від яких залежить можливість вторгнення РФ в Україну
Читать на русском

Першим чинником глава МЗС України назвав силу, спокій та витримку України.

Імовірність вторгнення Російської Федерації на територію України залежить від двох факторів: сили, спокою та витримки України, а також сили та скоординованості міжнародних партнерів.

Таку думку висловив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі "Україна 24", пише APnews.

За словами Кулеби, український уряд працює над обома факторами. Він зазначив, що нова наступальна операція є однією з опцій, яку розглядає керівництво РФ та особисто президент Росії Володимир Путін. Але, чи він використовує цю опцію, буде залежати від вищеназваних факторів.

Крім того, глава МЗС України висловив упевненість, що основна мета Росії – зробити нашу країну максимально слабкою, дестабілізуючи її зсередини та блокуючи її співпрацю з іншими державами в оборонній сфері.

"Ми повинні найближчими місяцями – і суспільство, і держава – продемонструвати максимальну ефективність, максимальну витримку і не вестись на провокації ні всередині країни, ні в зоні конфлікту (...). Я закликаю всіх найближчими місяцями не панікувати, але зберігати пильність і не вестись на провокації, особливо в інформаційному просторі", - наголосив Кулеба.

Раніше APnews повідомляв, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Російська Федерація тримає на кордоні з Україною понад 92 000 військових. Москва має намір напасти наприкінці січня чи на початку лютого.

Водночас речник президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Україна нібито "домагається спроби розпочати силове вирішення конфлікту", тому вони не виключають провокацій.

Новини партнерів

Збірна України виграла чемпіонат Європи з шахів
Особистий лікар Саакашвілі заявив, що політику потрібна допомога психіатра

Найпопулярніше за тиждень