Кулеба дорікнув Ле Дріану через компанії Франції в окупованому Криму

Кулеба дорікнув Ле Дріану через компанії Франції в окупованому Криму
Читать на русском

Франція є однією із країн-учасниць саміту "Кримської платформи".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба дорікнув французькому колезі Жан-Іву Ле Дріану присутністю французських компаній на території тимчасово окупованого Криму. При цьому Франція взяла активну участь у саміті "Кримської платформи", учасники якого відкрито засуджують російську агресію.

Про це Кулеба сказав під час спільної з Ле Дріаном прес-конференції, передає APnews.

"Я порушив питання про відносини між французькими містами та містами окупованого Криму, про присутність деяких французьких компаній на території окупованого Криму. У нас з Францією дуже відвертий і дружній діалог, і ми спільно працюватимемо над тим щоб покласти край порушенням прав людини і міжнародного права в Криму", — заявив Кулеба.

Крім того, глава МЗС нагадав, що у Києві 23 серпня відбувся установчий саміт "Кримська платформа", у якому Франція взяла активну участь. При цьому сам Жан-Ів Ле Дріан не був присутній на саміті.

Глава французького МЗС пояснив свою відсутність афганською кризою, однак запевнив, що Франція повною мірою підтримує "Кримську платформу", до якої вона також приєдналася як учасниця.

Кулеба додав, що сьогодні, 24 серпня, міністри переважно говорили про Крим.

Як повідомляв APnews, Кулеба розповів, що далі робитимуть з декларацією саміту "КП".

Новини партнерів

РФ створить у Криму новий десантно-штурмовий полк
Поліція завела справу через самопідпал чоловіка під час параду у Києві, - фото

Найпопулярніше за тиждень