"Куди завгодно уколимося": Лукашенко заявив, що буде вакцинуватися від COVID-19 тільки білоруською вакциною

"Куди завгодно уколимося": Лукашенко заявив, що буде вакцинуватися від COVID-19 тільки білоруською вакциною
Читать на русском

Лукашенко вирішив наслідувати приклад президента США Байдена, який прищепився американською вакциною, і президента Путіна, який зробив щеплення препаратом російського виробництва.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не робитиме щеплення проти коронавірусної інфекції поки в країні не з'явиться вакцина власного виробництва.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Олександра Лукашенка.

Таким чином він вирішив наслідувати приклад президентів США і Росії, які вакцинувалися препаратами вітчизняного виробництва. Так президент Джо Байден вакцинувався вакциною від американського виробника Pfizer, а російський глава зробив щеплення "Супутником V".

"Ми домовилися з Дмитром Леонідовичем Піневичем (Міністр охорони здоров'я Білорусі - ред.): Як тільки білоруська вакцина на столі, ми відразу з ним і вліво, і вправо, і в ногу - куди завгодно уколимося. Так що давайте вакцину - я готовий, але тільки нашу, свою білоруську вакцину. Це щиро. Нам абсолютно з практики відомо, що щеплені люди менше хворіють, а якщо хворіють, то катастрофи такої немає. Це факт, підтверджений клінічно", - заявив Лукашенко.

Раніше APnews повідомляв, Олександр Лукашенко анонсував появу білоруської вакцини від COVID-19 до 2023 року.

Новини партнерів

У Криму жителям старше 65 років заборонили виходити з дому без "особливої причини"
Сумська область стала шостою областю, яка потрапила в "червону" зону карантину

Найпопулярніше за тиждень