Кривава стрілянина у Пермському університеті: кількість постраждалих зросла до 43 осіб

Кривава стрілянина у Пермському університеті: кількість постраждалих зросла до 43 осіб
Читать на русском

У вкрай тяжкому стані перебуває лише сам стрілок – Тимур Бекмансуров, який "зловив" вісім куль при затриманні.

Кількість постраждалих від рук "пермського стрілка", який відкрив вогонь у державному національному дослідницькому університеті, зросла до 43 осіб.

Про це повідомила міністр охорони здоров’я Пермського краю Анастасія Крутень на засіданні регіонального уряду, передає APnews з посиланням на ТАСС.

При цьому, за її словами, у вкрай тяжкому стані перебуває лише сам стрілок – Тимур Бекмансуров, який "зловив" вісім куль при затриманні. Йому ампутували гомілку.

"На сьогоднішній день 43 постраждалих. З них 12 осіб знаходяться у трьох стаціонарах міста Пермі.

Важкий тільки один — це стрілок, вчора ввечері була зроблена ампутація гомілки. Стан нестабільний, вкрай важкий. Всі інші 11 осіб знаходяться в задовільному стані, також в задовільному стані і ті, хто знаходиться на амбулаторному лікуванні", — повідомила Крутень.

Як пояснили агентству у прес-службі регіонального МОЗ, кількість постраждалих зростає, тому що люди звертаються за медичною допомогою після інциденту.

"У них різні несерйозні травми, які не потребують стаціонарного лікування", — уточнили у відомстві.

Нагадаємо, як писав APnews, у понеділок, 20 вересня, Бекмансуров увійшов до навчального закладу і відкрив стрілянину. Студенти, щоб врятуватися, стрибали з вікна.

Як написав у соцмережі сам Бекмансуров, він "давно мріяв це зробити і от час настав". Каже, що збирав гроші на вогнепальну зброю ще з 10 класу , і якби її купити не вдалося, то він би для свого неправомірного плану використав машину або бомбу.

Новини партнерів

"Талібан" призначив свого посла в ООН і хоче виступити на Генеральній Асамблеї
У Німеччині прогнозують кінець пандемії навесні 2022 року

Найпопулярніше за тиждень