Кримінальна розбірка кланів: МВС встановило замовників перестрілки в Броварах

Кримінальна розбірка кланів: МВС встановило замовників перестрілки в Броварах
Читать на русском

Учасникам конфлікту пропонували 800 гривень на добу за створення натовпу

Правоохоронці встановили замовників перестрілки в Броварах, яка сталася добою раніше. Незабаром їм будуть пред'явлені підозри. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

За словами Геращенка, зловмисникам незабаром будуть пред'явлені підозри.

"Я в інтересах слідства не став би зараз називати прізвища. Але я можу сказати, що вони нам відомі. Особи, які дозволили собі організувати даних молодих людей - "тітушок". Вони нам зрозумілі, їм будуть пред'явлені підозри", - заявив Геращенко.

Він також розповів, що замовники збройного конфлікту пропонували учасникам по 800 гривень за "створення натовпу".

"На жаль, молоді люди у Вінниці були згодні поїхати за 800 гривень на добу і створювати натовп, щоб вирішувати таким чином питання. Швидше за все, у планах угруповань не було застосовувати зброю. Думали, що закінчиться протистоянням. Але рушниця, що висить на стіні, вистрілює. За все це доведеться відповідати і організаторам та виконавцям", - додав він.

За його словами, головною причиною конфлікту стало те, що обласна влада не контролювала проблеми, що виникли з організацією транспортних перевезень.

"Це була кримінальна розбірка кланів, які кришують різних автомобільних перевізників. .... Обласна адміністрація рік тому провела тендер, в результаті якого зайшов ще один перевізник. Після двох місяців карантину, коли перевезення не здійснювалися, два ворогуючих угруповання вирішили з'ясувати відносини. Одна з Вінниці, інша з Броварів", - заявив Геращенко.

Як повідомляв APnews раніше, у Київській області через стрілянину в Броварах ввели спецоперацію.

Крім того, жителі Броварів розповіли свою версію, через що почалася стрілянина.

Читайте також:

Новини партнерів

Транші від МВФ Україна отримає у три етапи: першу виплату очікують вже на початку червня
Звинувачення висунули 22 учасникам перестрілки в Броварах з 67, - Аваков

Найпопулярніше за тиждень