Кравчук заявив, що Україна готова прийняти за основу російський проект про перемир'я

Кравчук заявив, що Україна готова прийняти за основу російський проект про перемир'я
Читать на русском

Однак в цьому проекті обов'язково повинні бути українські доповнення.

Україна згодна прийняти за основу російський проект пасхального перемир'я. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву глави делегації України в ТКГ Леоніда Кравчука в ефірі одного з телеканалів.

Однак в разі прийняття цього документа в нього обов'язково потрібно внести доповнення від української сторони. Більш того, згідно зі свідченнями Кравчука, в рамках засідання Тристоронньої контактної групи вдалося домовитися не тільки про перемир'я на великодні свята, але і в цілому про досягнення режиму всеосяжної тиші.

"Першим документом, який ми обговорювали вчора, була пропозиція російської сторони, яка запропонувала проект такого документа. Нам не вдалося прийняти його навіть не тому, що зміст було недосконалим, а тому, що не були точно визначені ні суб'єкти цього процесу, ні суб'єкти виконання тих пропозицій, які були запропоновані російською стороною", - заявив Кравчук.

Однак керівник української делегації впевнений, що учасникам засідання вдалося досягти серйозного прогресу - "залишилися тільки деталі". Більш того, Кравчук уже відправив представникам ОБСЄ проект доповнень і уточнень до російського проекту.

Раніше президент України Володимир Зеленський вже анонсував введення пасхального перемир'я на Донбасі. Тоді він запевняв, що переговори вже вийшли на фінальну стадію.

Новини партнерів

В Одеській області школам заборонили проводити випускні вечори для дітей
Разумков розповів, чи відбудеться засідання РНБО цього тижня

Найпопулярніше за тиждень