Кравчук стверджує, що перед призначенням в ТКГ позицію Фокіна по Донбасу "ніхто не знав"

Кравчук стверджує, що перед призначенням в ТКГ позицію Фокіна по Донбасу "ніхто не знав"
Читать на русском

Свою долю політик вирішив сам своїми скандальними заявами.

Леонід Кравчук заявив, що про позицію Вітольда Фокіна заздалегідь ніхто не знав. Про це глава української делегації в тристоронньої контактній групі розповів в інтерв'ю ТСН, передає APnews.

За словами Кравчука, позицію Фокіна не могли знати, тому що "він ніде не брав участі в таких політичних дебатах". "Ви його що бачили десь на телешоу до цього... Тобто визначити його позицію, я не знаю, могли або не могли", - заявив Кравчук.

При цьому Леонід Макарович сказав, що вважає Фокіна досвідченою і сумлінною людиною. "Ми не звинувачували ні в чому Вітольда Павловича, а просто сказали, що ситуація склалася така, що він сам повинен визначитися зі своєю позицією, як бути далі. Ми не робили якихось звинувачень і не висували радикальних пропозицій. Але точно сказали, що Вітольд Павлович повинен сам визначити свої подальші дії, своє перебування делегації. Президент видав указ про його виведення з числа членів делегації і звільнив з посади глави делегації", - розповів про процес Кравчук.

І хоча нинішній глава України в ТКГ розуміє, чому висловлювання Фокіна викликали обурення, Кравчук знайшов кілька варіантів виправдання слів Вітольда Павловича. Один з таких варіантів - "тривала відсутність політика в інформаційно-політичному просторі". Також перший президент України припустив, що Фокін міг зробити скандальну заяву на емоціях.

На закінчення Кравчук розповів, що з Фокіним спілкувався він сам, а також глава Офісу президента Андрій Єрмак. Під час спілкування Фокін дав зрозуміти, що сам хоче розв'язати це питання, "не доводячи до якогось адміністративного сплеску".

Нагадаємо, що ситуацію зі скандальною заявою Фокіна в ексклюзивному коментарі для APnews прокоментував політолог Володимир Воля. Пізніше ексклюзивні коментарі по цій ситуації дали також народні депутати Олександр Качура, Сергій Шахов і Макс Бужанський.

Новини партнерів

Що подарувати викладачу на день вчителя: ТОП-10 ідей
Число загиблих через пожежі в Луганській області різко збільшилося

Найпопулярніше за тиждень