Країни ОПЕК+ продовжили рекордне скорочення видобутку нафти до липня

Країни ОПЕК+ продовжили рекордне скорочення видобутку нафти до липня
Читать на русском

За два місяці дії цієї угоди нафтові ціни зросли вдвічі

ОПЕК+ та інші великі нафтовидобувні країни домовилися продовжити рекордне скорочення видобутку нафти до кінця липня.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Reuters.

Зазначається, що за два місяці дії цієї угоди нафтові ціни зросли вдвічі, а з ринку прибрали майже 10% світових поставок.

Угоду підтримали два найбільші постачальники — Росія і Саудівська Аравія. Остання, за даними Reuters, навіть пропонувала продовжити квоти до кінця грудня 2020 року.

У червні, як і в травні-червні, поставки нафти будуть знижені на 9,6 мільйона барелів на день. Раніше передбачали, що з липня скорочення видобутку мало зменшитися до 7,7 мільйона барелів на день.

ОПЕК+ також зажадав від таких країн, як Нігерія та Ірак, які перевищили квоти у травні і червні, компенсувати це великим зниженням видобутку у період з липня по вересень.

Проєкт декларації ОПЕК+ також передбачає, що об'єднаний моніторинговий комітет тепер буде зустрічатися щомісяця до грудня, щоб розглядати ситуацію на ринку і рекомендувати рівні зниження видобутку.

Наступна зустріч запланована на 18 червня.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) — картель, створений нафтовидобувними державами для стабілізації цін на нафту. Членами цієї організації є країни, чия економіка залежить від доходів з експорту нафти.

ОПЕК+ — це домовленість, яка охоплює не тільки країни-члени картелю, але й низку інших: Азербайджан, Бахрейн, Бруней, Казахстан, Малайзію, Оман, Південний Судан, Росію та Судан.

Новини партнерів

Авіакатастрофа МАУ в Тегерані: МЗС Ірану заявило, що розслідування майже завершено
Зеленський назвав кандидатів на посаду очільника Міносвіти. Перелік

Найпопулярніше за тиждень