Країни-багатії вже закупили 53% обігу найкращих вакцин світу: Україні "світить" одна доза на 10 осіб

Країни-багатії вже закупили 53% обігу найкращих вакцин світу: Україні "світить" одна доза на 10 осіб
Читать на русском

67 країн із низьким рівнем доходу і рівнем доходу нижче середнього ризикують залишитися позаду.

Україна увійшла до списку 67 бідних країн світу, де зможуть вакцинуватися лише одна людина із десяти. Водночас, найбагатші країни світу закупили достатньо доз вакцини, щоб кілька разів вакцинувати своїх громадян.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву групи People's Vaccine Alliance, в яку входять Amnesty International, Oxfam, Global Justice Now і Frontline AIDS.

За даними групи, країни-багатії закупили достатньо доз, щоб вакцинувати все своє населення майже тричі до кінця 2021 року, за умови якщо всі вакцини, які у даний час проходять клінічні випробування, будуть схвалені.

Так, Канада займає перше місце за кількістю придбаних вакцин – доз вистачить, щоб п'ять разів вакцинувати населення країни.

"Оновлені дані показують, що багаті країни, що представляють всього 14% населення світу, на даний момент закупили 53% всіх найбільш багатообіцяючих вакцин", - констатували у групі.

Згідно висновку організації, 67 країн із низьким рівнем доходу і рівнем доходу нижче середнього ризикують залишитися позаду, у той час коли багаті країни зможуть себе врятувати від подальших спалахів коронавірусу.

"П'ять із 67 країн - Кенія, М'янма, Нігерія, Пакистан і Україна - зареєстрували майже 1,5 мільйона випадків захворювань", - йдеться у заяві.

Зазначається, що більшість країн, що розвиваються, не уклали угоди з головними компаніями-розробниками вакцин, і змушені ділити між собою вакцини у системі COVAX.

Організації закликали фармацевтичні компанії, які працюють над вакцинами, через ВООЗ відкрити доступ до своїх технологій і інтелектуальної власності, щоб вакцини могли проводитися масово і були доступні для всіх.

Як повідомляв APnews, Британія застерегла алергіків не робити щеплення від COVID-19 вакциною Pfizer, адже є побічні реакції.

Новини партнерів

Завдяки перемозі "Динамо" над "Ференцварошем" Україна обігнала Шотландію в рейтингу УЄФА
МОЗ змінить алгоритм тестування на COVID-19, - Степанов

Найпопулярніше за тиждень