Коронавірус з'явився в Італії раніше ніж в Китаї - дослідження

Коронавірус з'явився в Італії раніше ніж в Китаї - дослідження
Читать на русском

Нові дані з'явилися в процесі дослідження про рак легенів.

Вчені Національного інституту раку в Мілані заявили, що коронавірус з'явився в Італії задовго до Китаю. Такі дані отримали в міланському Національному інституті раку, повідомляє APnews з посиланням на Business Insider.

Вчені інституту проводили дослідження з вересня 2019 року по березень 2020 року в області раку легенів, в якому брало участь 959 здорових добровольців. Виявилося, що 111 з 959 пацієнтів виробили антитіла до коронавірусу задовго до масштабного поширення з Китаю в лютому 2020 року.

"Уже в перший тиждень жовтня 2019 року близько чотирьох пацієнтів були виявлені антитіла, що нейтралізують вірус, відповідно вони цілком могли заразитися ще в вересні. Тести показали, що навіть при відсутності симптомів в крові можуть бути виявлені антитіла до SARS-CoV-2. Коронавірус буде існувати довго з низьким рівнем летальності і перейде в сезонну хворобу як звичний грип ", - заявив Джованні Аполлон, вчений Університету Сієни і співавтор дослідження.

Побічно про поширення коронавірусу в Італії ще до глобального спалаху свідчить і зростання випадків важкої пневмонії і грипу в Ломбардії з жовтня по грудень 2019 року.

Раніше ми розповідали про те, що американська фармацевтична компанія Pfizer Inc заявила про створення вкрай ефективної вакцини від коронавірусу. Якщо результати тестів підтвердять таку заяву, це буде означати, що COVID-19, який в останній рік серйозно вплинув на життя людей, нарешті буде переможений.

Новини партнерів

У МОЗ розповіли, кого з українців першими вакцинуватимуть від COVID-19 і скільки це буде коштувати
У МОН роз'яснили, чи будуть виші знижувати вартість оплати за контрактом через COVID-19

Найпопулярніше за тиждень