Коронавірус: чим живе круїзний лайнер у Японії на карантині

Коронавірус: чим живе круїзний лайнер у Японії на карантині
Читать на русском

Круїзний лайнер Diamond Princess через інфекцію коронавірусу з 5 лютого перебуває на карантині в Японському порту Йокогами. Чим живе круїзний лайнер на карантині - далі.

Лайнер Diamond Princess здійснював 14-денний круїз із заходом в порти Японії, Китаю і В’єтнаму. Подорож почалася в японському місті Йокогама 20 січня і мала закінчитися там же 4 лютого. Незадовго до закінчення круїзу у 80-річного пасажира лайнера, що зійшов на берег в Гонконзі, виявили коронавірусну інфекцію, йдеться у матеріалах журналістів та пасажирів, що повідомляють про побут лайнера в умовах карантину.

З 5 лютого лайнер поставили на карантин в порту Йокогами. На той момент на судні перебувало 2 666 пасажирів і 1 045 членів екіпажу. Їх почали перевіряти на коронавірус. На сьогодні він виявлений у 61 людини. Хворих забрали в лікарні, решта пасажирів і члени екіпажу залишаються на судні.

Щоб припинити поширення вірусу, пасажирів, що залишилися на Diamond Princess, попросили не залишати свої каюти. Ресторан, бар, казино, басейн та інші публічні простори лайнера, де раніше збиралося багато людей, спорожніли.

У невеликих каютах Diamond Princess немає вікон. Через це деякі пасажири турбувалися, що не побачать до кінця карантину денне світло. На другий день капітан лайнера дозволив ненадовго виходити на палуби, щоб прогулятися і зробити зарядку. Всіх попередили, що на палубі повинні носити медичні маски і триматися в метрі один від одного, а після повернення мити руки не менше 20 секунд.

У перший день карантину не дозволяли пришвартуватися до берега, через що виникли перебої з харчуванням (британець Девід Абель розповів, що пасажирів не годували 18 годин). Але 6 лютого судно змогло зайти в порт Йокогами і поповнити запаси. Харчування пасажирів покращало. Їжу приносять прямо в каюти. Але алкоголь на судні на час карантину забороненояк і куріння.

Персонал лайнера продовжує обслуговувати пасажирів в каютах — але тепер уже в медичних масках і рукавичках. В каюти приносять їжу, воду, туалетний папір, свіжі рушники і постільну білизну. Також роздають градусники, щоб кожен день вимірювали температуру.

Щоб пасажирам не було нудно, персонал відкрив доступ до восьми додаткових телеканалів, поповнив колекцію фільмів, щодня роздає газети на 36 мовах, настільні ігри, кросворди, пластилін, олівці і фломастери для дітей. Крім того, у пасажирів є доступ в інтернет і телефонний зв’язок.

25-річний американець Сойєр Сміт розповів Reuters, що до карантину кожен день ходив в тренажерний зал або басейн на лайнері і навіть посів друге місце в конкурсі “Найсексуальніші ніжки”. Тепер він щодня качає прес в каюті розміром шість на дев’ять метрів, де разом з ним живуть брат, бабуся і дідусь.

“Звичайно, найбільший привід для занепокоєння — це можливість заразитися”, — зізналася Reuters одна з пасажирок, американська письменниця Гей Куртер. У розмові з The Insider вона повідомила, що деякі пасажири вже панікують: вони “не можуть їсти, не можуть спати” і “божеволіють, хоча вони не хворі”.

Інші нудьгують по свіжому повітрю і свободі пересування. “Я відчуваю себе як злочинниця”, — заявила The Washington Post британка Венді Стіл, яка вирушила в круїз разом зі своїм чоловіком Аланом у якості весільної подорожі (пізніше у Алана Стіла виявили коронавірус).

З 5 лютого в Гонконзі були ізольовані пасажири і члени екіпажу лайнера World Dream. Він відправився з Гонконгу в черговий круїз, але через три дні повернувся назад: тайванська влада відмовила йому в швартуванні в порту Гаосюн, оскільки у трьох пасажирів з Китаю, які перебували на судні під час попереднього подорожі, виявили коронавірус. Тепер влада Гонконгу перевіряє всіх пасажирів і членів екіпажу World Dream.

Новини партнерів

Зеленський і Маттарелла обговорили інтеграцію України в євроатлантичні структури
Британія заперечила скасування санкцій щодо Росії

Найпопулярніше за тиждень