"Королева Нюрбургринга" і ведуча Top Gear Сабіна Шмітц померла від раку

"Королева Нюрбургринга" і ведуча Top Gear Сабіна Шмітц померла від раку
Читать на русском

Сабіна - єдина жінка-переможець гонки "24 години Нюрбургринга".

Відома німецька автогонщиця і телеведуча Сабіна Шмітц померла у віці 51 року. Про це APnews повідомляє з посиланням на Sky News.

Найбільшим досягненням Шмітц як автогонщиця - перемога в гонці "24 години Нюрбургринга". Сабіна разом з Йоханнесом Шейді і Хансом Відманом на автомобілі BMW M3 перемогла в 1996-му році. Рік по тому вона також виграла чемпіонат VLN.

У 2004-му році запустилася її кар'єра в ролі телеведучої. Шмітц взяла участь в декількох епізодах автомобільного шоу Top Gear. А в 2015-му році, після того як трійка ведучих (Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд і Джеймс Мей) покинули проект, вона стала однією з постійних ведучих.

На жаль, в 2017-му році Сабіна заявила, що вже тривалий час бореться з раком. Через кілька курсів хімієтерапії Шмітц знову повернулася до перегонів, але в 2020-му році остаточно завершила кар'єру гонщиці через болі в серці.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Росії від раку помер відомий спортивний коментатор Юрій Розанов. Футбольний і хокейний коментатор довгий час боровся з хворобою.

Новини партнерів

Під Миколаєвом виявили труп 5-річного хлопчика
З профілю 8-річної моделі з Києва після скандалу зникли відверті фото її "роману" з 13-річним блогером

Найпопулярніше за тиждень