Контейнеровоз Ever Given зняли з мілини в Суецькому каналі

Контейнеровоз Ever Given зняли з мілини в Суецькому каналі
Читать на русском

Вийшло з третьої спроби

Контейнеровоз Ever Given, що застряг в Суецькому каналі, зняли з мілини. Вдалося це рятувальним службам з третьої спроби сьогодні вранці.

У Twitter навіть з'явилося відео, на якому буксири переможно гудуть, святкуючи досягнення, передає APnews. Крім того, компанія Inchcape Shipping підтвердила це агентству Bloomberg.

Повідомляється, що роботу ускладнювали припливи і сильні вітри. Зняти з мілини судно вдалося після того, як рятувальні команди витягли 27 тисяч кубометрів піску, в якому застряг контейнеровоз. Наразі за 6 днів там утворилася черга з понад 450 судів. Поки не повідомляється, як скоро відновиться рух по каналу.

Як було відомо раніше, якби й цього разу роботи не дали результату, контейнерт би почали розвантажувати для зменшення його загальної ваги, яка становить 220 тис. тонн (він перевозить 18 300 контейнерів).

Раніше APnews повідомляв, що через блокування Суецького каналу у Європі може настати дефіцит кави.

Нагадаємо, в Єгипті контейнеровоз розміром в 4 футбольних поля заблокував Суецький канал. Відомо, що канал шириною до 350 метрів і глибиною до 20 метрів. Це найкоротший шлях сполучення між Європою і Азією. Саме через Суецький канал проходить близько 12% всієї світової торгівлі. Експорт енергоносіїв, таких як зріджений природний газ, сира нафта і рафінована нафта.

Новини партнерів

Лазебна розповіла, хто і за яких умов в Україні буде отримувати пенсію в 7000 гривень
Україна - Фінляндія 1:1. Миколенко на останніх хвилинах подарував супернику нічию

Найпопулярніше за тиждень