Конституційний суд офіційно підтвердив незаконність призначення Ситника

Конституційний суд офіційно підтвердив незаконність призначення Ситника
Читать на русском

Суд також постановив, що відтепер указ президента втрачає чинність

Конституційний суд України визнав указ п’ятого президента Петра Порошенка про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України неконституційним. Про це повідомляє APnews з посиланням на відповідне рішення КСУ.

Відомо, що п'ятий президент України Петро Порошенко своїм указом призначив Артема Ситника директором НАБУ 16 квітня 2015 року. Цьому передував конкурсний відбір.

"Конституційний суд України вважає, що, видаючи указ та діючи на виконання положень Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" від 14 жовтня 2014 року №1698-VII зі змінами, президент України перевищив свої конституційні повноваження", - йдеться у рішенні КСУ.

Суд також постановив, що відтепер указ президента втрачає чинність. Водночас рішення не поширюється на правовідносини, які виникли внаслідок здійснення посадових обов'язків Ситником.

Як повідомляв APnews раніше, у Конституційному суді України постановили, що указ президента про призначення головою Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника є неконституційним.

Новини партнерів

В центр Мінська знову звезли автозаки та військову техніку
В Україні можуть "злетіти" штрафи за борги з комуналки у 10 разів. "Слуги народу" пропонують нові покарання

Найпопулярніше за тиждень