Компанія Disney визнала расистськими мультфільми "Дамбо", "Пітер Пен" і "Книга джунглів"

Компанія Disney визнала расистськими мультфільми "Дамбо", "Пітер Пен" і "Книга джунглів"
Читать на русском

Всього в списку расистських шість мультфільмів

Перед переглядом мультфільмів на потоковому сервісі Disney + з'являтиметься повідомлення з попередженням про расистські стереотипи. Про це повідомляє APnews з посиланням на ВВС.

"Ця програма містить негативне зображення і/або погане поводження з людьми, культурами. Ми визнаємо шкідливий вплив, вчимося на своїх помилках і готові до діалогу, щоб створити спільне майбутнє", - буде вказано в повідомленні.

Так, расистськими визнані наступні мультфільми:

  • Леді і Бродяга (1955): Дві сіамські кішки, Сі та Ам, зображені з антиазіатськими стереотипами. Одна зі сцен показує собак з сильним акцентом показують стереотипи країн, з яких походять їхні породи, - наприклад, мексиканський чихуахуа Педро і російський хорт Борис.
  • Аристократи (1970): сіамський кіт, на ім'я Шун Гон, озвучений білим актором, зображений як расистська карикатура на азіатську людину. Він грає на піаніно паличками для їжі.
  • Дамбо (1941): Група воронів, які допомагають Дамбо навчитися літати, мають стереотипні чорні голоси. Головного ворона звуть Джим Кроу - посилання на набір расистських законів про сегрегацію, однак персонажа озвучує білий актор Кліфф Едвардс.
  • Книга джунглів (1968): персонаж короля Луї, мавпи з поганими лінгвістичними навичками, ледачий джазовий співак - расистська карикатура на афроамериканців.
  • Пітер Пен (1953): У фільмі корінні жителі називаються "червоношкірими", що є расистською образою. Пітер і втрачені хлопчики також танцюють в головних уборах, що, за словами Діснея, є "формою глузування і присвоєння культури та образів корінних народів". Пісня, спочатку називалася "Що робить червону людину червоною", також була названа расистської - пізніше вона була перейменована в "Що робить хороброго людини хоробрим".
  • Пісня Півдня (1946): один з найбільш суперечливих фільмів Діснея, який ніколи не випускався в США на відео або DVD. Зображення робочого з плантації дядька Ремуса увічнює старий расистський міф про те, що раби були щасливі на бавовняних полях. Він був вилучений з потокового сервісу з цієї причини.

Варто відзначити, що перші компанія додала попередження про расизм в листопаді 2019 році.

Як раніше повідомляв APnews, американська кіноакадемія оприлюднила нові стандарти для номінації в категорії "Кращий фільм" кінопремії "Оскар".

Новини партнерів

Рада посилила і ускладнила процес акредитації для журналістів через COVID-19
В "Слузі народу" розповіли, як Зеленський придумав опитати людей про канабіс і Донбас

Найпопулярніше за тиждень